Náskok predajov iPhonu 5s oproti iPhono 5c sa postupom času zmenšuje

Už od spustenia predaja nových iPhonov sa z rôznych zdrojov objavovali správy, podľa ktorých je o iPhone 5c výrazne menší záujem ako o iPhone 5s. Nepriamo to potvrdzoval aj samotný Apple, keďže skladové zásoby iPhonov 5c boli omnoho lepšie ako 5s. To však mohlo byť spôsobené jednoduchšou výrobou modelu 5c a zaostávajúcou výrobou 5s, o ktorý majú zákazníci nakupujúci medzi prvými najväčší záujem. Náskok predajov iPhonov 5s sa teraz skutočne zmenšuje a naopak predaje iPhonov 5c v USA a inde rastie. Namiesto pomeru 5s : 5c 3,3 je sa v súčasnej situácii predávajú novinky v pomere 2,3. V USA je situácia ešte viac naklonená iPhonu 5c, namiesto pomeru 3,0 po spustení predaja vyjadruje aktuálnu situáciu pomer 1,9. Už tento piatok sa iPhone 5s aj 5c začnú oficiálne predávať aj na Slovensku, pričom aj tu môžeme očakávať obmedzenejšie zásoby pre 5s ako 5c.

Ktorý model plánujete kúpiť vy?

komentárov
  1. Tak ten rozdiel nie je az taky vyrazny ako to vyzera. Je to pokles zo 76% na 69%.

    iPhone 5C si v ziadnom pripade za taku cenu nekupim. Uvazujem o iPhone 5S ak bude realne dostupny a bude stat rovnako ako v Nemecku.

    0
    0
  2. No dobre, ale spracované sú dáta z predajov nedotovaných telefónov, alebo telefónov predávaných so zľavou spolu s dvojročným úväzkom mobilným operátorom?
    Lebo ak by mi k môjmu paušálu operátor ponúkol 5c za 99 eur, asi by som ani ja neváhal. Lenže možno takúto marketingovú podporu uväzovania sa na dva roky ešte vôbec nazvať “predaj” ?

    0
    0
  3. Moj čierny 5S (64GB) je radosť použivať, fotky, video, navigacia … všetko je emejzing :) akurát ta bateria by mohla vydržať viac

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.