Minirecenzia: Sýrový svět

Alda Games po svojej prvotine Zachraň šneka prichádza s ďalším titulom – Sýrový svět. Hru promuje ako „casual puzzle“ zábavu pre celú rodinu. To síce znie sľubne, ale urputná snaha vytvoriť produkt pre všetkých môže občas skončiť tak, že je vhodný pre nikoho. Našťastie pre brnianskych vývojárov máme dobrú správu – nie je to ich prípad.

Sýrový svět je klasická casual logická hra s prvkami miniadventúry. Hráč sa dostáva do úlohy hladom zmoreného myšiaka, ktorý je nútený vstúpiť do obrovského a neznámeho domu s cieľom nájsť čo najviac syrových kúskov. Príbeh je teda celkom prostý, možno na prvý pohľad vyznieva príliš banálne, ale opäť, minimálne v tomto prípade nejde o nejaký nedostatok.

Sýrový svet recenzia Sýrový svět totiž nezaberie de facto viac ako 3 hodiny hracieho času (samozrejme, závisí od hráča). Oceniteľný je aj fakt, že v prípade, „zaseknutia“ sa v nejakom leveli, hra nekončí. Z miestnosti vyleziete a začnete riešiť hlavolam v inej.

V dome navštívite 7 rôznych lokácií, v každej z nich na vás čaká 5 úrovní s ľahšími i ťahšími úlohami. Ovládanie hry nie je vôbec komplikované, ide o klasický „point-and-click“ princíp. Hra navyše podporuje online rebríčky Top Players. Na najvyššie priečky sa dostane ten hráč, ktorý hru zvládne na čo najmenej dotykov na displeji. Bolo by zaujímavé zistiť, aké je práve to minimálne číslo.

Sýrový svet recenzia

Grafickej stránke hry sa nedá nič vytknúť, azda len veľmi podivné správanie sa očí myšiaka potom, čo sa mu dostane do rúk syr. Svojím spôsobom to vlastne vyzerá celkom vtipne. Hudba je príjemná, nevtieravá, celkom sa oplatí si ju aspoň na chvíľu nechať zapnutú.

Sýrový svet recenzia

Suma sumárum, Sýrový svět nie je vyslovený trhák, ale také ambície ani nemá. Chce pobaviť, hráč si má pri nej oddýchnuť, a ktovie, možno pomôže vašej ratolesti pri výučbe matematiky. Ako? Zistíte priamo v hre. Sýrový svět je dostupný na App Store za 0,89 €, čo je na takúto hru určite adekvátna cena. Hra je dostupná na App Store a môžete si ju stiahnuť tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.