Máte MacBook Air z roku 2012? Radšej si skontrolujte, či nemáte vadný flash disk

Apple zistil, že malé percento flash diskov použitých v MacBookoch Air z roku 2012 (mid 2012) majú problém, ktorý môže viesť až k strate dát. Prostredníctvom Mac App Store alebo oficiálnych stránok podpory preto Apple sprístupnil MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1. Táto aktualizácia nainštaluje nový firmvér flash disku, a ak to nie je možné, je potrebné od Apple vyžiadať bezplatnú výmenu za nový disk. Ak patríte k používateľom s chybným flash diskom, je potrebné využiť program výmeny. Všetky informácie o programe výmeny flash diskov v MacBookoch Air nájdete tu.

komentárov
  1. Vadny SSD uz v macbook air nemam. Rozlucil sa so mnou uz v juli. Vdaka time machine som neprisiel o data, ale radost z macku, ktory sa neda nabootovat, som nemal. Vymena trvala 5 dni aj s cestou do BA a spat.

    0
    0
  2. Dobrý.

    Stiahnul som. Chcel som nainstalovat a napisalo mi ze : “Váš počítač tuto aktualizaci nepotřebuje.”. Mam to brať ako vadný kus, keď ma to nepustilo ďalej?

    Ďakujem

    0
    0
  3. BigG: takze ti ho vymenili za samsung, alebo ti teraz zbehol update a napisalo ze uz je to ok ?

    v mojej 2012 11 inch, update zbehol a po restarte vyhlasilo ze vsetko ok.

    0
    0
  4. Mne sa tiež stalo podobné ako Petrovi Belákovi. Mac App Store mi update neponúkol a keď som ho stiahol ručne tak vypísalo, že aktualizáciu nepotrebujem. Viem, že mám samusung SDD. Vďaka

    0
    0
  5. lopez453: Neviem co mam dnu po vymene. Neotvaral som, ale pri disku pise toto: APPLE SSD TS128E Media
    Podla toho co som cital na EN forach, ak to nepusti dalej, je to problem. Ak to zbehne s hlaskou netreba (tak ako mne teraz), vsetko je OK.
    Skuste si zavolat do CCC.

    0
    0
  6. Problem maju len toshiba disky s kapacitou 64 a 128gb.
    Ak je v oznaceni TS mate toshibu ak SM tak samsung.
    Ak mate nahodou jeden z tych vadnych diskov po tom update vas to hodi na apple recall program. Ak vam pise ze netreba update tak mate pravdepodobne ssd od samsungu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.