LG spúšťa hromadnú výrobu ohybných OLED displejov pre smartfóny

Zdá sa, že ohybné nerozbitné displeje už čoskoro nebudeme vídať len v sci-fi filmoch. LG totiž spúšťa hromadnú výrobu ohybných OLED displejov s uhlopriečkou 6″. Pri displejoch to však nekončí, už v novembri sa totiž očakáva, že LG predstaví nový smartfón nazývaný G-Flex, ktorý ako prvý nový displej použije. Vzhľadom na technické obmedzenia, ktoré zatiaľ neboli celkom prekonané, však nebude smartfón úplne ohybný, zaujme skôr zaobleným displejom. Zatiaľ čo hromadná výroba displejov, ktoré sú ohybné a nerozbitné, už v podstate začína, problémom sú súčiastky, ktoré každý smartfón potrebuje. Tie zatiaľ ohybné nie sú, a tak nie je možné v smartfóne na maximum využiť možnosti nových displejov. Masovú výrobu ohybných displejov plánuje spustiť aj hlavný konkurent LG v tomto segmente, Samsung.

Zdroj: Engadget

komentárov
  1. Dobre je to k tomu, ze casom si mobil strcim napriklad do penazenky ku kreditke… a zenske si ho budu moct schovavat medzi kozy.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.