Know My App – zistite si spotrebu dát vašej obľúbenej aplikácie

Pri výbere paušálu dostávajú popri minútach či SMSskách stále prominentnejšie miesto dáta. Dôvod je jednoduchý – dáta využívame na smartfónoch na stále viac úloh, a tak sa spotreba ostatných predplatených služieb zmenšuje. Problémom však je, že predplatené dáta zvyknú byť obmedzené, pričom toto obmedzenie sa v lepšom prípade prejaví spomalením sťahovania po prekročení určitej hranice, v horšom poplatkami navyše. Aplikácie sú pritom schopné využívať dáta aj na pozadí, keď ich aktívne nevyužívame. Aj zdanlivo šetrnému používateľovi sa tak môžu voľné megabajty rýchlo rozutekať.

YouTube videá zhravo zhltnú vaše mesačné predplatené dáta.

Organizácia CTIA však prichádza s iniciatívou Know My App, ktorá by nám mala uľahčiť výber aplikácií, ktoré máme na smartfóne, aj na základe dát, ktoré spotrebujú po inštalácii. Databáza v súčasnosti obsahuje 50 najpopulár­nejších bezplatných a platených aplikácií z App Store a Google Play. Samozrejme, postupom času by sa mal počet aplikácií rozrastať, čomu môžu pomôcť aj samotní vývojári, ktorí majú možnosť aplikácie vkladať na testovanie. Okrem lepšieho prehľadu pre spotrebiteľov Know My App možno prinúti niektorých vývojárov optimalizovať spotrebu dát svojich aplikácií.

Prehliadať priemernú spotrebu dát vašich obľúbených aplikácií môžete priamo na oficiálnych stránkach.

komentáre
  1. Ja si kontrolujem spotrebu aplikácií v mobilných nastavenia, kde je presný výpis stiahnutých dát každej aplikácie a aj systému. Inštalovať ďalšiu aplikáciu ktorá bude “žrať” ďalšie dáta sa mi zdá nie príliš na mieste. Kedže je vytvorená hlavne pre ludí ktorý chcú dáta ušetriť.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.