iPhone 5c nikdy nemal byť lacným telefónom, tvrdí Tim Cook

Už dlho pred samotným predstavením iPhonu 5c sa na internete objavovali špekulácie o tom, aký tento telefón bude. v čom sa však zdroje výnimočne zhodovali bolo, že pôjde o lacný iPhone. Niet preto divu, že krátko po oznámení jeho cien prišlo sklamanie zo strany fanúšikov, ktorí ho začali označovať ako drahý lacný iPhone. S cenou začínajúcou na 599 EUR, teda o 100 EUR menej ako iPhone 5s, sa skutočne nedá nazvať lacným.

Problém je však v tom, že iPhone 5c ani nikdy nemal byť lacným iPhonom. „C“ v jeho názve znamená colorful, teda farebný, čo je v súlade so širokou ponukou jeho farebných prevedení. Najlacnejším, teda akýmsi „vstupným“ iPhonom, ktorý vám sprístupní unikátny Apple ekosystém, má byť model 4s, ktorý zostáva aj naďalej v ponuke. 5c predstavuje stred a vrchol ponuky je 5s. Cieľom Applu je podľa slov rásť v každom z týchto segmentov, čo sa im doposiaľ darilo a nič nenasvedčuje tomu, že by tento trend mal v dohľadnej budúcnosti skončiť.

komentárov
  1. To je sice pekne, ze iPhone 5C nikdy nemal byt lacny, ale za taku cenu uz mal dostat A7 procesor ako ma iPhone 5S alebo iPad mini 2. Apple nema problem kedykolvek ukoncit podporu stareho zariadenia a generacny rozdiel medzi 32 bitovym procesorom a 64 bitovym procesorom moze byt dovod, preco o rok alebo dva zrusit podporu vsetkych iOS zariadeni s 32 bitovym procesorom.

    Videl som porovnanie nakladov na vyrobu 5S a 5C a ten iPhone 5C je len o malo lacnejsi na vyrobu. A ked to porovnaju s iPadom mini 2, tak na iPade mini 2 za 399 usd musia zarabat omnoho menej ako na iPhone. Ten retina display pre iPad mini 2 musi byt velmi drahy.

    0
    0
  2. Proste trh ukaze ci Apple neprestrelil s C5. Ak ano a ja si myslim, ze ano tak to budu tazko akcionarom vysvetlovat. Nehovoriac o poskodeni znacky.

    0
    0
  3. 1. Apple nikdy nevyhlasil, ze bude predavat cheap iphone = ani ferrari nebude nikdy predavat lacne auto

    2. 5C nie je az taky zly krok, kedze je to iP5 len s novym kabatom = viac moznosti zaujat hlavne mladez a ludia co maju rady zmenu

    Strategia stareho predaja 5s; 5 ; 4s maly rozdiel pre novych zakaznikov
    Nova strategia: 5s ; 5c ; 4s hned je ponuka atraktivnejsia

    To len ludia a media vyhlasovali/vyhlasuju ze lacny iphone…

    0
    0
  4. no nazvyme to takto, iPhone 5S apple v usa predava iba blokovany, jediny unlocknuty je 5C… takze strategia je viac ako jasna, v usa v apple store maju sice iba o 100 dolcov vysiu cenu paradne doplatite za kontrak. z pohladu europana mi to prijde smiesne :D realne ako sa tu pohybuju ceny unlocknuteho S? Ak si u ludia schopny vyvalit 800-900e z telefon, hocico s nalepkou apple sa tu bude predavat, ja som si v USA kupil 5C 32G unlocknuty, platil som American expresom vediny v eurach, a stal necelych 500e. 16G okolo 400e

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.