Google Android zaberá už takmer 80 % trhu, podiel iOS klesá

Najnovšia štatistika rozšírenia mobilných operačných systémov pre smartfóny neprináša žiadne prekvapenia. Podiel Google Androidu aj naďalej rastie a v súčasnosti zaberá už 79,3 % trhu. iOS, ktoré je zo smartfónov len na iPhonoch, naopak klesá a v súčasnosti mu patrí len 13,2 % trhu. Klesá aj podiel BlackBerry OS, Linuxu a Symbianu, Windows Phone mierne stúpa. Štatistika je vytváraná na základe odhadov množstva dodaných kusov. iOS môže zaznamenať nárast po predstavení očakávanej novej generácie iPhonu.

komentárov
  1. Tak ono je to aj celkom ocakavatelne, ked casom android vychytava svoje muchy a iOS neprinasa uz nic takeho prevratneho (skin pre homosexualov nemozno pocitat za nieco prevratne), tak rozhoduje cena a mnozstvo ponukanych telefonov…

    0
    0
  2. Podiel na trhu klesa ale telefonov predal Apple viac ako ten isty kvartal pred rokom, co znamena, ze Samsung a ine firmy vychytali diery na trhu v podobe lacnejsich telefonov atd. a nie ze Apple predal menej…

    0
    0
  3. piggee to napísal veľmi trefne. miesto toho aby sa Apple sústredil na opravy toho čo všetko na ich platforme blbne, len múti vodu, vymýšľa sprostosti a robí (ináč fantastický) marketing. mali by sa konečne sústrediť na to čo im ide (design hardware, predaj hudby a aplikácií), svojich “developerov” vyhnať na Sibír a vývoj nechať firmám ktoré to vedia.

    0
    0
  4. Pigge nechcem ťa urazit ani sa ťa dotknut ale ten homoš si asi ty, podla čoho si natoto prišiel ? vieš čim to je ? je to tym ze and ma kazdy lacny mobil za euro, čo ma kazde decko a pod, preto to rastie, lebo na ios nemaju, mal som note 2 kazdy den dačo zamrzlo zblblo, radsej nie dakujem teraz mam 4kovy ip starši ale šlape vzdy ako hodinky…takze asi tolko.

    0
    0
  5. Aktivity Apple haterov sú presne také isté, ako aktivity politickými stranami platených diskutérov v diskusiách na Sme.sk – neustále, neúnavne, donekonečna nadávať, kritizovať a útočiť v znamení hesla “Sto ráz opakovaná lož sa stane pravdou”.

    0
    0
  6. No jo, ale v porovnani kolko modelov je iPhonov a Androidov… Keby zobrali 6 najpredavanejšich modelov s Androidom apotom to porovnavái

    0
    0
  7. iPhone nie je obycajny telefon, android sa instaluje aj do toho najobycajnejsieho plastoveho shitu kde uzivatel nevyuzije ani jedinu funkciu smartphonu… Cize logicky ked stovky firiem , ktore vyrabaju telefon s androidom a predava sa za par drobnych, bude mat android vyssi podiel na trhu ako jedna firma s drahym exkluzivnym telefonom. K prispevkom, ze by sa Apple mal sustredit na opravy toho co blbne sa vyjadrovat ani nebudem…

    0
    0
  8. Treba lepsie citat a chapat. Citujem: “Štatistika je vytváraná na základe odhadov množstva dodaných kusov.” Ak by som si mal na zaklade tejto statistiky urobit nazor, zaujimalo by ma, kolko z tych dodanych telefonov je naozaj aj predanych, resp. kolko z nich stoji na predajniach. Ked sa niekedy len tak prechadzam v nejakej predajni, tak napr. iP je vystaveny jeden, alebo dva, max. tri kusy (cierny, biely, pripadne nieco na tom kabli na vyskusanie), ale Androidov je tam niekolko, az desatnasobne, viac. :) Samozrejma otazka je, kolko je toho za stenou v sklade. Ale myslim ze asi pomerovo podobne, kedze iP je drahsie zariadenie a castokrat sa nam caka, teda objednava sa.

    0
    0
  9. stale ta ista namyslena, zaslepena pesnicka o exkluzivite a vynimocnosti iPhonu. Pozriem sa okolo seba a ma ho kazdy, uplne kazdy, este aj deti – ten vas nedostizny, vynimocny, jedinecny, exkluzivny phone :-) Nie, iPhone nie je najdrahsi telefon na svete, takze tu vasu vynimocnu exkluzivitu nema.

    0
    0
  10. Keď si pozriem tie čísla tak všetky 1. Tri OS rástli, najviac android a winp, ale aj Apple v tých shipment units asi o 20% oproti predchadzajúcemu roku, na cisla sa dá pozerať rôzne- kazdemu ako vyhovujú v snahe ovplyvniť masu masirovaných mozgov.

    0
    0
  11. Apple je buhuzial cenovo prilis drahy… Mam rad ich zariadenia, ale pri cene vzdy skripem zubami… Osobne som sa zastavil Na Iphone 4ke a dalej ma zatial apple nepresvedcil aby som zainvestoval za 5ku… :) Ako applak ale uznavam ze casy exkluzivity apple su uz davno prec… a tomu asi treba vymysliet nieco naozaj originalne alebo sa prisposobit cenou trhu…

    0
    0
  12. exo: kto tu hovori o vynimocnosti a exkluzivite.. A vobec, co tu robis, mas asi trochu smutny zivot ked musis chodit pisat bludy na stranky niecoho co ti lezie na nervy.

    0
    0
  13. Tie cisla su zavadzajuce. iOS je apple. Android je samsung, sony, šong jong a podobne, bolo by to dobre porovnavat realne podla vyrobcu a mie platformy. Osobne neberiem telefony ako htc desire, samsung ace atd ako konkurenciu ios. Android je na vrchole len vdaka blbym ludom a korunovym telefonom, je proste lacny. To je aj dovod preco sa modelom ako htc one nedari, proste je to drahy telefon, ludia nan nemaju. Ja osobne mam od tabletu, cez pc vylucne od apple, pretoze to jednoducho funguje. Posledny rok som ale stravil asi so styrmi android zariadeniami od samsung, htc, sony, a zasa samsung. Po mesiaci pouzivania som sa tychto “kvalitnych” zariadeni radsej vzdal v prospech svojho dusevneho zdravia. Vsetko ide pomaly, baterka ledva den, seka to, aplikacie su az na par exemlarov ktastrofa. Neodladene, graficky odporne, nespolahlive.

    0
    0
  14. Pokracovanie:
    A co mi najviac vadi, ze v 21vom storoci plytveme resourcami. Pokial android nema 4 jadrove cpu tak sa na tej platforme neda nic robit. Apple ma na ipade mini dve jadra a stvrtinu ram a ide rychlo ako strela. Dalej kazdy mi hovori ako sa da android prisposobit, ja osobne nemam ten pocit. Widgety nekvalitne, padaju atd. Samsung okopiroval od applu este aj tu roztrhavaciu sa klavesnicu na tablety. Updaty su okrem nexusu, nastavene aby si si kupoval stale novy a novy telefon. Takze pigge neurazaj dospelu fungujucu platformu, vdaka ktorej vznikol tvoj uzasny android a je stale jeho zivnou podou. Aha a itunes… Toto google tak skoro nedozenie. Clovek s androidom je nieco ako chronicky masturbator, ak nemoze honit vtaka pcha romky a “customizuje”.

    0
    0
  15. Ja to poviem jednoducho… Tiež som presedlal z iPhonu 5ťky na Samsung galaxy s4 kôli velkosti displaju a vychytavkam ako aj vymakanost hardwarovej stranky. Ako tu uz dakto pisal, iphone mi nemal co ponuknut a to je fakt.

    0
    0
  16. Milujem ked niekto napise nazor : “Presiel som na android, pretoze apple mi uz nemal co ponuknut..” WTF ?! nemal mi co ponuknut ? Co je toto za nazor. Nudis sa tak si do okola stahujes nejake romky a vypinas ho zatvorenim oci ? Naco ti to je.. smartphone sluzi predsa na to aby si si mohol pozriet mail, pozriet nieco na internete zlepsovat si zivot aplikaciami a volat. Tak nechapem co ti take apple nove nevie ponuknut -.-

    0
    0
  17. Argumenty typu “iphone je priliz drahy” su uz mega trapne, staci otvorit oci a pozriet sa dokola. Ma ho kazde druhe decko, osobne poznam plno ludi ktori nan maju ale ip proste nechcu kvoli ios samemu a kvoli apple politike. Podaktori by mohli mat trocha sudnosti uz konecne a priznat si ze apple uz proste neni to co byval a nehrat sa na zaslepeneho. Uplne chapem vsetkych co presli ku konkurencii

    0
    0
  18. Presne suhlasim s Kraci. Tie statistiky su o nicom. Lepsie by bolo porovnanie vlajkovych lodi jednotlivych vyrobcov a ich skutocne predaje. Takto sa to zvrhava na suboj jedneho produktu proti celemu svetu Androidu. je to cele prekrutene a nic nehovoriace. Mozno iba o tom, ze Android pcha do telefonu skoro cely svet, co je samozremost, ked to nic vlastne nestoji (lepsie povedane iba nejake poplatky). Bolo by zaujimave, keby Google odstrihol vsetkych az na Motorolu , ktoru vlastni. A aj Microsoft + Nokia. Co by robili ostatny ? Kde by boli? Co by nove priniesli na poli sluzieb a zabavy? Moj nazor je, ze zhola nic !!!
    Vsetko je to o sulade HW + SW + sluzby. Ale predovsetkym sluzby predavaju.

    0
    0
  19. @kraci – smartphone sluzi predsa na to aby si si mohol pozriet mail, pozriet ….. ano a na to mi stačí smartfone za pár korun, za pětinu ceny iPhone. A když mi iPhone nenabídne nic navíc proč ho draze kupovat ?
    Já mám osobně iPhone v šuplíku. Bydlím na vesnici a tady mi prostě nejde telefonovat. iPhone má i dle nezávislých testů nejhorší příjem signálu. Ve městě perfektní doma používám HTC Windows Phone 8S za cenu téměř třetinovou.

    0
    0
  20. Rado: preco mam byt homosexual iba preto, ze ty nevies citat? Nerozumiem tomu. Android postupne riesi chyby ktore ma a je ich dost, ale nejako to postupne doladuje. Rozdiel medzi androidom a iOS sa zmensuje iba preto, ze apple zaspal a nove features, preco by som napr z iPhone 4S mal prejst na nieco novsie stale nevidim.

    Peter: Ja fungujem na iOS na iPhone a to od verzie 3G, takze neviem ako si prisiel na to, ze fungujem na androide. To, ze kritizujem nieco, co denodenne pouzivam a viem, ze to ma svoje muchy a viem, ze sa da mnoho veci posunut dalej je iba pochopitelne, kedze s apple produktami si tu zijem uz viac ako 10 rokov. Hlavne, ked mnoho funkcnych veci odstavili na vedlajsiu kolaj v pocitacovej divizii na ukor iOS a iPhone (Aperture, FinalCut, Shake a pod.) Apple ma daleko vacsi potencial, ako predvadza po Jobsovej smrti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.