Deus Ex: The Fall bude už čoskoro fungovať aj na jailbreaknutých zariadeniach

Square Enix si pre hráčov svojho najnovšieho hitu Deus Ex: The Fall, ktorý vyšiel exkluzívne na mobilné zariadenia, pripravil zaujímavú novinku – hra nefunguje na jailbreaknutých iOS zariadeniach. Presnejšie povedané, neumožní vám na nich strieľať, čo samozrejme bráni normálnemu hraniu. Vývojári sa pre tento krok rozhodli v rámci aktívneho boja proti pirátstvu. O tejto novinke sme písali aj v našom článku, no problémom je, že hráči na túto skutočnosť neboli v App Store oficiálne upozornení. Hrať ju tak nemohli ani tí, ktorí si ju legálne kúpili v App Store, no majú jailbreaknuté zariadenia.

Vývojári zo Square Enix si priznali chybu, a keďže na toto obmedzenie hráčov dostatočne neupozornili, rozhodli sa ho odstrániť. Už čoskoro by tak mala byť sprístupnená aktualizácia, ktorá odstráni nemožnosť strieľať na jailbreaknutých zariadeniach. Na druhej strane, tento trend v nových hrách môže pretrvávať, zlepšiť by sa mala len informovanosť hráčov. Pirátstvo už spôsobuje problémy aj na iOS, jedným z príkladov boli preťažené servery hry Battle Dungeon kvôli vysokému počtu hráčov. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by počet hráčov niekoľkonásobne neprekračoval počet predaných kópií hry, z ktorých boli servery financované. Množstvo vývojárov preto v súčasnosti uprednostňuje freemium model, keď je bezplatná hra no s plateným obsahom v nej.

komentáre
  1. Tak to by ma dosť nahnevalo, keďže ja si nevyberiem. Bez JB by mi totižto iPhone 2G na Slovensku nefungoval, takže podľa mňa nefér obmedzenie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.