Čomu sa venuje Scott Forstall po odchode z Apple?

Scott Forstall bol ešte minulý rok jednou z kľúčových osobností v Apple. Po boku Steva Jobsa pracoval dlhé roky, ešte aj v období, keď Steve založil NeXT. Neskôr sa do Apple spoločne vrátili a Scott sa preslávil najmä vďaka dizajnu používateľského rozhrania Aqua pre OS X a neskôr aj iOS, kde zaviedol skeuomorfizmus, teda napodobňovanie skutočných materiálov, ktoré bolo s iOS 7 opustené. Po negatívnom prijatí máp od Apple, ktoré bolo zrejme len špičkou vnútorných nezhôd, Scott Forstall napokon oficiálne rezignoval ako šéf iOS softvéru v októbri 2012.

Od jeho odchodu z Apple sa po ňom akosi zľahla zem. Stránky The Information však teraz prinášajú informácie o tom, ako Scott Forstall trávil uplynulý rok. Svoju pozornosť odvrátil od Apple a začal sa venovať filantropii zameranej na vzdelávanie, chudobu a ochranu ľudských práv. Okrem toho poskytoval cenné rady rôznym start-upom a cestoval po svete, pričom navštívil napríklad Taliansko či Juhoafrickú republiku. Jeho plány do budúcnosti nie sú zrejmé, no zamestnanci Applu si myslia, že jeho ďalším krokom bude založenie vlastnej spoločnosti.

komentáre
  1. opustenie skeuomorfizmu bola chyba. novy dizajn nieje dobry, je sice lahsi, a novy, ale nie celkovo lepsi.
    Cely dizajn sa dal prerobit aj bez toho aby sa to domrvilo.
    Je to dovod preco oddalujem kupu dalsich iOS zariadeni.

    0
    0
  2. Apple este olutuje, ze si pustil tak skveleho cloveka. Bez Stefana a Scotta sa z Apple stane casom bezna firma a zaradi sa do radu k Samsungu, Sony, Microsoftu, Panasonicu a spol. Prve naznaky badat uz teraz.

    0
    0
  3. absolutna hroza. ten novy look vyzera ako priemerny google alebo microsoft. skeuomorfizmus vytvaral dokonalu experience pri pracovani s apple zariadeniami. akych estetickych katastrof sa to este dockame?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.