Barack Obama nemôže používať iPhone, nedovolí mu to tajná služba

Americký prezident Barack Obama je známy svojou obľúbou pre značku Apple. Často ho vídať pri používaní svojho iPadu alebo MacBooku. Čo však v jeho rukách nevidno, je iPhone. Príčiny vysvetlil mladým poslucháčom počas svojho prejavu, ktorého hlavnou témou bola reforma zdravotníctva. iPhone mu nie je dovolené používať z bezpečnostných dôvodov. Namiesto amerického iPhonu tak paradoxne používa kanadské Blackberry. Keď sa používaním Blackberry chválil v roku 2008, išlo o moderný telefón. Dnes však Blackberry upadá a túto značku opúšťajú aj skalní fanúšikovia. Problém s jeho opustením majú zrejme len bezpečnostné zložky USA, ktoré zatiaľ nie sú schopné umožniť prezidentovi prechod na iPhone, ktorý sám chce.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

komentárov
  1. je to logicke, pretoze apple akykolvek dobry je, je nemozne na nom robit nezavisle audity bezpecnosti OS, aplikacii.

    naproti tomu android si moze NSA uvarit aky potrebuje a ma 100% istotu, ze ak tam neda ziaden backdoor, tak tam Mr. Obama ziaden mat nebude.

    takze ked mu dosluzi blackberry, predpokladam ze prejde na nejaku Android Srotorolu ako spravny patriot :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.