Až 76 % predaných smartfónov sú v Japonsku iPhony

Apple si stále viac uvedomuje, ako dôležité sú zahraničné trhy. Jedným z dôkazov je štatistika z Japonska, podľa ktorej predstavovali iPhony 5c a 5s až 76 % zo všetkých smartfónov, ktoré sa predali za október. Ako vidíme, postavenie Applu a iPhonu v Japonsku aj naďalej rastie. Ešte v júli a auguste bol podiel 14 %, v septembri rekordných 34 % a v októbri sa rekord ešte zdvojnásobil na spomínaných 76 %. Veľký podiel na tom zrejme má spolupráca Applu s najväčším japonským mobilným operátorom NTT DoCoMo. Za mesiac október predal tento mobilný operátor až 61 % zo všetkých nových smartfónov.

komentárov
  1. Prave som na studijnom pobyte v Osake a mozem len suhlasit. uz prvy den vo vlaku ci v metre som sa dost cudoval, cca 99% ludi, ktori nieco robili na mobile mali totiz iPhone, vacsinou 5ku, videl som aj par 5S-iek. Applu sa tu ocividne velmi dari. Milo ma prekvapili aj ceny, iPady aj Macy su tu podstatne lacsnejsie, tak planujem urobit nejake nakupy, menovite Air 13 a mini s retinou, ak daco ostane tak aj iPad Air do rodiny :)

    0
    0
  2. Akurat sa nejedna o GSM verziu predavanu v europe. Ta by vam tam bola na 2 veci, kedze s nou nenajdete ani jednu siet…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.