Apple spustil predaj Mac Pro, reálne dostupný však bude najskôr vo februári

Apple oficiálne spustil predaj očakávaného najvýkonnejšieho a kompletne redizajnovaného Mac Pro. Ak ste sa tešili, že sa k jednému dostanete ešte tento rok, musíme vás sklamať. Prvé objednávky s doručením 30. decembra sa cez online obchod rýchlo vypredali a postupne sa termín doručenia posúva až na február. To všetko napriek tomu, že základná, a teda najlacnejšia konfigurácia sa predáva za 2999 USD, v Európe za 2999 EUR. Výkonnejšia z dvoch ponúkaných konfigurácií stojí o 1000 USD/EUR viac. Ak by ste sa navyše rozhodli pre najvýkonnejšiu verziu so všetkými dostupnými zlepšeniami a rozšíreniami (lepší procesor, grafická karta, pamäť atď.), Mac Pro by vás stál približne 10 000 USD/EUR.

komentárov
  1. Tak tomu říkám vítězství marketingu nad hmotou (aneb jak z prdu udělat kuličku). Mac Pro byl představen v říjnu 2013 a na rozdíl od dalších představených novinek nebyl k dispozici během nejbližších dnů, on totiž nebyl k dispozici vůbec.

    Takže to vypadá, že tehdy Apple inzeroval něco, co neměl, a k zákazníkovi se to dostane tak půl roku od uvedení (což je ve světě počítačů docela dlouhá doba). Stejně dobře by mohli Mac Pro představit na jaře 2014 s tím, že je k dispozici hned. Asi potřebovali přijít s aspoň nějakou zásadní inovací, tak museli ven s nehotovým konceptem.

    Mac Pro je asi skvělý stroj, ale zdá se mi, že to s marketingem trochu přepískli. Doufejme, že to bude ojedinělý výstřelek.

    0
    0
  2. Tomas tvoj nazor beriem, ale ber ty moj ze ta na takomto fore mame za TROLLA
    Tak isto ludi co nas vola
    ju ovcami tak taky su pre mna trollovia …

    0
    0
  3. podlamna ma tomas v niecom pravdu …. mozno neni az tak jednoduche spravit v USA montaznu linku na pocitace …… a to mozno plati aj o nasich krajoch sveta ……

    0
    0
  4. speedy

    rozumiem tomu spravne,ze ak na “tomto fore”, niekto prejavi nesuhlas, alebo ma iny nazor,ako je oficialna verzia ludi z cupertina je povazovany za trolla?
    Pretoze ak to tak chapes, nemozes sa cudovat,ze sa vzdy najdu ludia, ktori ta budu povazovat za ovcu.

    Kritika este nikdy nikomu neuskodila, a applu zvlast nie, aj ked pani su na nu velmi citlivi

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.