Aplikácie na iPhone 5s padajú až dvakrát viac ako na iPhone 5c či 5

Podľa najnovšej štúdie Crittercism majú aplikácie na iPhone 5s ďaleko od označenia stabilné. V priemere padajú až dvakrát častejšie ako aplikácie na iPhone 5c či iPhone 5. Nejde však o nejakú skrytú vadu iPhonu 5s, ale o skutočnosť, že vývojári mali zatiaľ málo času, na zoznámenie sa s jeho novým hardvérom. iPhone 5s je totiž prvým smartfónom na svete, ktorý prináša 64-bitový procesor A7. Okrem toho má iPhone 5s aj nový koprocesor M7 pre športové aktivity.

Napriek zásadným novinkám Apple umožnil vývojárom nahrávať 64-bitové aplikácie len štyri dni pred uvedením iPhonu 5s. Táto krátka doba zdá sa nebola dostatočná na to, aby sa podarilo odstrániť všetky chyby. Aplikácie na iPhone 5c a 5 nemusia byť 64-bitové, a tak majú logicky menej problémov. Spoločnosť stojaca za štúdiou chváli aj Apple za rýchlu nápravu objavených nedostatkov v iOS 7. Akonáhle si vývojári zvyknú na iOS 7 a 64-bitový hardvér iPhonu 5s, mala by sa situácia výrazne zlepšiť.

komentárov
  1. iPhone 4 ide s iOS 7 ako slimak doslova. Nehovoriac o tom ze na telefone kt. stal pred dvoma rokmi 600-700 eur dnes aj vytocenie cisla ci polozenie hovoru seka a trva. Masaker

    0
    0
  2. exo treba citat pozornejsie, ked ti poviem ze urob mi aplikaciu za 4dni na telefon ktory este neexistuje tiez by asi nefungovala ani na 20 % a to aj ako skuseny programator. :) Treba tomu dat aspon mesiac kym sa tym novym 64 bitovym procakom v xcode zoznamime. ;)

    0
    0
  3. Pád aplikácie a BSOD (vedúce k zlyhaniu jadra OS) sú dve diametrálne odlišné veci. Ale to určite vieš a iba troluješ :)

    0
    0
  4. Samotny iOS7 ma zopar chyb a mne celkom frekventovane pada FB ked sa snazim z chatu dostat na niekoho timeline. Neustale pada magio aplikacia (ta ale padala aj predtym) a uz sa mi par krat stihol aj sam od seba restartnus system. Ak pocuvam hudbu a odomknem telefon hudba trosku sekne.

    0
    0
  5. Prve reporty o BSOD ako aj videá na internete ukazujú problém hlavne s iWork aplikáciami. To je domáca polievka. Myslím, že iWork developeri mali pri vývoji náskok a o novom systéme vedeli dosť.
    A ako už bolo písané, BSOD je problém jadra. Pri čistom iOS / bez JB / by aplikácia nemala vedieť zhodiť systém.

    0
    0
  6. antičobol: myslis? Napisal som nieco, co nie je pravda? Rad budem, ak napises, co z toho, co som napisal, nie je pravdou. Dovody ma nezaujimaju. Btw. Apple hardware pouzivam uz 20 rokov, takze nemam pravo mat kriticke poznamky? A ty, ako dlho pracujes a pouzivat Apple produkty? Myslis, ze som zakomplexovany len preto, ze si z vyplaty nemozem dovolit kupit viac, ako 5 iPhonov??

    0
    0
  7. iOS 7 na iPhone 4 strasne pomaly … iPhone 5 sa mi uz dvakrat sam odseba restartol, ale najvacsia katastrofa je to na iPad 2 … straaaasne pomale, seka to (multitasking), a je tam dost chyb … velke sklamanie (a to nehovorim o tych farbach …)

    0
    0
  8. keby len:

    ufon 4 za 700 eur pred 2 rokmi? to by som sa rad pozrel, kde bola taka cena, ked za 680 ju kupila frajerka pred 4 rokmi. nehovoriac o tom, ze 4s sa pred 2 rokmi predavalo na oficialnom cz online store za nejakych 650 eur.

    0
    0
  9. to Tomáš:
    pred 4 rokmi to kupovala tvoja frajerka kde? :D keď dátum uvedenia iphone-u 4 je jún 2010… nejak to nevychádza :) stačí sa pozrieť čo to stálo/stojí napr. v alze

    a k článku – zaujímavé je že tú hru (infinity blade 3) čo predvádzali na uvedení 5S vraj jeden človek preprogramoval za dve hodiny :D zjavne bude pravda niekde inde :D

    0
    0
  10. aj tento 64bit procesor samozrejme podporuje, rovnako ako bezne pocitacove, aj 32bit instrukcie, vsakze. Rozpravat tu o ohromnom supernarocnom preprogramovavani vsetkeho je bullshit…

    0
    0
  11. BSOD sa nedeje keď neni JB, nestretol som sa s tým je to rozdielna vec ako pád aplikácie ale súhlasím s exom že v prípade Applu by si nemali dovoliť dopustiť niečo takéto. Oznámiť developerom 4 dni pred ? To je blbosť

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.