Intel oficiálne predstavil novú generáciu procesorov – Ivy Bridge

Intel konečne predstavil dlho očakávanú novú generáciu svojich procesorov označovanú Ivy Bridge. Ide o štvorjadrové procesory, ktoré sú ako prvé vyrábané 22 nm výrobným procesom a prinášajú aj Tri-Gate technológiu 3D tranzistorov, vďaka čomu by mali mať nižší odber energie pri vyššej efektivite. Prelomový by mal byť aj výkon integrovaných grafických kariet, minimálne v porovnaní so Sandy Bridge. Ivy Bridge natívne podporujú USB 3.0. Celkovo Intel predstavil trinásť nových procesorov. Sú zväčša zamerané na desktopy, ale nájdu sa medzi nimi aj procesory, ktoré by boli vhodné pre očakávané tenšie 15″ a 17″ MacBooky Pro. Všetky procesory sú zatiaľ štvorjadrové, dvojjadrové modely pre menšie notebooky prídu neskôr. Tretia generácia procesorov Core (Ivy Bridge) predznamenáva vylepšené konfigurácie nielen v MacBookoch Pro, ale aj iMacoch a Mac mini.

komentárov
  1. Predpokladam ze Ivy Bridge este nepodporuje retina display :-( Cize si budem musiet pockat na iMac az do 2013, ked hodia tie procesory, ktore to podporovat budu, predpokladam ze to budu nastupci Ivy…

    0
    0
  2. 2Vlado: retina display predsa podporuje doplnkova grafika, nemusi priamo ta v cpu.
    2Azsh: tie procesory nic nove neprinasaju, nechapem tu obrovsku radost. Vyrazny rozdiel je v spotrebe, vykon nie je az o tolko vyssi, ale aj teploty stupli, oproti SB.
    2Laco: A grafiky od intelu – su priamo v procesoroch, tomu ver, ze budu aj v iMacoch. Apple ma predsa vzdy moznost dat aj normalnu grafiku do iMacu.

    0
    0
  3. presne tak ivy bridge neprinasa revoluciu. jedine co mozme ocakavat je mensia spotreba, USB 3.0 a narast vykonu o cca 5 % pricom vdaka novemu vyrobnemu procesu mozme ratat z nizsimi cenami procesorov. kto vlastni sandy bridge sa mu absolutne neoplati investovat do novych procesorov

    0
    0
  4. Ja osobne mal kriticku naladu. Zaujimalo by ma kedy. Koniec aprila a nic.
    Hneva ma ze po inovativnej stranke od apple je aktualna ponuka zastarala.
    Jedinou inovaciou je co nam intel “upecie”. Co sa tyka displeja – retina je fajn, ale 13″ s 1280×800 a 15,4″ 1440×900 ? V 2012 ? To naozaj ?

    0
    0
  5. intel predstavil ivy bridge desktopove procesory, mobilne procesory budu predstavene buduci mesiac. takze na nove air/pro notebooky si bude treba este pockat.

    @exo ku ak si si vsimol TDP tak je nizsi 77 oproti SB 95, takze ta teplota bude predsa len nizsia. vypoctovy vykon je slabsi, len nezabudaj ze tato generacia priniesla podstatny vykon v grafickom jadre.
    nic nove nepriniesol… nj, nove technologicke postupy pri vytvarani 22nm CPU. nepodstatne :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.