Apple pracuje s výrobcami na menšom 8″ iPade

Napriek tomu, že Steve Jobs bol zásadne proti menším tabletom a tvrdil, že 9,7″ je minimálna uhlopriečka, ktorá postačuje na to, aby bol tablet hodný používateľského zážitku typického pre Apple, špekulácie o menšom iPade kolujú po internete prakticky už od prvej generácie. Na druhej strane, nebolo by to po prvý raz, kedy by Apple zmenilo názor. Najnovšie o menšom iPade informuje The Wall Street Journal, podľa ktorého Apple spolupracuje na 8″ iPade s výrobcami.

Zdrojom tejto informácie majú byť predstavitelia firiem, ktoré spolupracujú na výrobe s Apple. Správa zároveň upozorňuje na to, že Apple neustále testuje nové dizajny, a teda aj rôzne uhlopriečky pre iPad. To však neznamená, že sa aj skutočne spustí ich výroba pre koncových zákazníkov. iPad s uhlopriečkou 8″ by bol stále väčší ako napríklad Kindle Fire (7″), no je otázne, či je pri úspechu iPadu nutný.

Čo si myslíte o iPade „mini“? Chýba vám v ponuke Applu?

komentárov
  1. Rozhodne menší iPad nie je nutný. Otázna bude cena. Bude menší iPad lacnejší a bude tak konkurencie schopnejší? Uvidíme.

    0
    0
  2. ja tomu neverim, testovat mozno testuje, no neverim ze to pojde von.. kolko sprav bolo okolo dizajnovo mensom iphone ? a pravda je taka, ze je sice mensi ale len pamat 8 GB iphone 4

    0
    0
  3. Neviem si predstavit iPad 8″ keby bol vystaveny vedla iPad 9,7″ – asi by nevynikol. Ak by sa na nizsiu ulhopriecku dali, tak urcite nie koli uhlopriecke, ale pre vytvorenie uplne novej rady: okresane funkcie, resp. ine zameranie a nizsia cena atd.

    Ja ocakavam, ze toto ohlasenie noveho iPadu sa bude niest aj v spristupneni iPadu pre skoly – nizsia cena a mozno aj mensia uhlopriecka…skratka iPad U za par korun. Ten by mohol mat aj 8″ aby ho odlahcili pre detske rucicky.

    0
    0
  4. este ani rok neubehol od smrti zakladatela a znovuvzkriesitela Apple a uz je to tu znovu – spekuluju ako trh zaplavit zase celou kopou svojich verzii….nepoucili sa z roku 1996 ked Apple vyrabal nepreberne mnozstvo vyrobkov ktore mali nulovy potencial a len zneprehladnovali zakaznikov vyber a orientaciu v ponuke Apple. Az po prichode Steva do spolocnosti ked raznym sposobom osekal produktove portfolio a vyhodil kopu prizivnikov z firmy sa nastartoval ozdravny proces vo firme, ktory ju po vyse desatroci priviedol k titulom najziskovejsej a aj najinovativnejsej spolocnosti sveta

    menej je niekedy viac….

    0
    0
  5. Dufam ze nie, kto zas bude testovat aplikacie na mensom rozliseni, dalsie zbytocne naklady do firmy! To uz potom mozem zacat rovno vyvijat pre android…

    0
    0
  6. menšia uhlopriečka je krok späť, ale na druhej strane mensi ipad by bol aj lacnejší aspoň o 100€ čo by nebolo zlé, rozhodne by apple získal viac zákazníkov a odprášil by konkurenciu :D

    0
    0
  7. Aj ked ja by som mensi iPad mozno prijal (cisto z praktickych dovodov pre lepsiu prenositelnost) uplne suhlasim s mitraxom. Nepresiel ani rok od Jobsovej smrti a uz sa Apple znovu vydava na cestu do pekla.

    0
    0
  8. Čo trepete o Jobsovi? Jobs zanechal svoju víziu na pár rokov dopredu a Tim Cook ju zrealizuje. Jobs dávno predtým ako zomrel, vedel ako bude vyzerať iPad 3, tak ako vedel ako bude vyzerať TV od apple, ako bude vyzerať iphone 5 možno, alebo nové macy. Ten proces vývoja netrvá mesiac, ani dva, tri či štyri, určite aj dizajn iphonu 5 majú dávno na stole, ako aj iných produktov, akurát ich možno je viac, a možno testovali 8″ iPad.

    K téme, tiež si myslím, že menší nebude, to by nebolo typické pre apple atď.

    0
    0
  9. @ majdy

    to chce klud a najprv si dobre precitat o com pise niekto druhy predtym nez tu zacnes vypisovat o tom trepani aby si nakoniec nebol tu len ty co tu trepe

    nikto nespochybnuje, ze Jobs zanechal instrukcie, ktore pomozu novemu vedeniu udrzat firmu co najdlhsie na vyslni ale je na Cookovi pre co sa rozhodne. Podobne ako nemal Jobs dosah na Apple po jeho vyhadzove v 1985 tak uz bohuzial ani teraz nema na Apple dosah

    navyse doba sa neustale meni a prinasa nove situacie ktore ani vizionar Jobs nemohol predvidat a tak nie vsetko co zanechal musi byt do bodky naplnene

    0
    0
  10. Som kľudný a súhlasím z časti s tým čo si teraz napísal, určite sa to nemusí vyplniť, a určite ani nevyplní. Súhlasím aj s tým, že doba sa mení a to čo kedysi odmietali, môžu kľudne spraviť teraz, ako vieme, nebolo by to prvykrát, ale nemyslím si, že by sa zopakovala história. Jobs v Apple vybudoval tím ľudí, ktorí vedia čo robia, sú zodpovední a sú tam práve pre to aby Apple ostal naďalej Applom. A tento ťah je proste “neappleovský”, i keď who knows. A k tomu čo sa stalo v minulosti, predtým to bolo iné, sú to dve rozdielné situácie, jediná vec, ktorá je rovnaká je tá, že Steve odišiel…

    Neviem prečo si to berieš osobne, nepísal som to len tebe, ale všeobecne pre tých čo si myslia, že je to akýsi “podraz” voči Jobsovi. Ak by skutočne bol takýto iPad, Jobs o nom vedel, a ak by sa naozaj dostal na trh, bolo by to preto, že Jobs by to tak urobil, a už predtým to nezatrhol ako v minulosti zatrhol napríklad čierné hliníkové macbooky air a podobné projekty, projekty na ktorých sa pracuje dlhšie ako len 4 mesiace.

    0
    0
  11. @Dodo casovy usek “4 mesiace” sa zmesti do casoveho ohranicenia “ani nie rok” suhlasis?

    @majdy Steve zanechal instrukcie, ale nemohol zanechat aj svoju intuiciu. Triestit produkty a ich rady len kvoli poziadavkam trhu odporuje podstate toho o co sa Jobs cely cas snazil. Ak bude Apple casom vyrabat len to co bude chciet trh, tak to uz nebude Jobsov Apple, pretoze Jobsov Apple trh tvoril.

    0
    0
  12. Samozrejme, ze pracuje na mensom, ale ten mensi sa nikdy nemusi objavit na trhu. Ja skor ocakavam, ze cena iPadu 2 so 16GB klesne na 350 USD a pre skoly bude nejake vescie balenie este s nizsou cenou okolo 300 USD a iPad 3 bude zacinat na 499 USD.

    Ak vykon iPadu 2 bude postacovat na elektroniske ucebnice tak nie je potrebne tlacit do skol iPad 3. Pri cene 300 USD sa neoplati vyrabat lacnejsi a mensi iPad, lebo by len komplikoval pracu vyvojarom.

    Moj zaver je taky, ze mensi iPad sa najblizsi rok na trhu neobjavi.

    0
    0
  13. nevidim problem preco nie? mozno by to niekto vyuzil keby to bolo parametrovo ako iPad 2, len s tym ze 8″ LCD s rozlisenim tak ako mal ipad 1 a 2 nebol by to problem a bol by display s hustejsim ppi,,, mozno by to nebol taky zly napad

    0
    0
  14. Uplne by pokazili liniu ktorú majú. Strategia firmy sa nemení keď je úspešná. Ak by chceli dať prístupnejšie iPad pre školy určite by dali napr. iPad 2 s menšou pamäťou ako to spravili s iPhone 4.

    Testovať môžu ale to iba preto aby boli špekulácie a aby sa o nich písalo. Alebo testujú reakcie ľudí ked sa dozvedia, ze by bol menší iPad (taký prieskum verejnej mienky zadarmo)

    0
    0
  15. Myslím, že kto hľadá nejaký lacnejší kompromis nemal by ísť do Apple a Apple by zas nemusel vyrábať neplnohodnotné, lacnejšie a odľahčené verzie. Stráca tým svoju tvár.

    0
    0
  16. A stááálleee dokola pre každým uvedením ďalšej generácie produktov od Applu má byť niečo mini pred tým to mal byť iPhone teraz iPad nabuduce to Apple TV mini … ježíš redakcia “wake up”

    0
    0
  17. ze na to vobec reagujete. vsetky stranky sa snazia prilakat citaleov takymito senzaciami, na ktorymi sa budete za 3 tyzdne smiat.

    uplna hlupost … to su zrejme rovnako overene zdroje ako tie co mali potvrdeny iphone 5

    0
    0
  18. ja CHCEM. chcem ipad ktory mozem strcit do vrecka kabata a stale pritom mat relativne pohodlie vacsej obrazovky (tj, nie iphone). na iphone mi vadi slaba vydrz baterie ked ho clovek vyuziva viac ako telefon (co je dovod preco si ho kupuje) , na ipade portabilita ktora atakuje MBair 11″ (ktory by bol pre mna volbou keby som uz nemal MBpro). skratka, ipad je fajn, ale pre mna a verim ze pre mnoho ludi je to stale vec co je skoro taka velka a preto neprenosna ako macbook a pritom je to stale iba iOS.

    prave taki ludia idu po Kindle Fire – knihy a internet sa da pohodlne pozerat na 7 – 8″, bateria v takomto zariadeni je uz dostatocne vacsia a da sa zmestit do vrecka kabata, cize netreba trepat so sebou vsade batoh (idealne pre turistov) . Kindle nechcem iba z toho dovodu ze som zvyknuty na apple ekosystem, iCloud, iTunes match atd atd.

    takze ANO, taketo zariadenie chcem, ale iba pod podmienkou ze bude mat fotak na urovni iP4. potom konecne budem moct mat lacny telefon ktory sa nebudem bat stratit niekde v taxiku

    0
    0
  19. Absolutne jsem nepobral, proc tady nekdo plasi, ze se Apple nepoucil a hodla si opet zaplacat produktovou radu. Apple prece jeste vubec nic neukazal a toto je rumor opraseny z minuleho roku jako hromada jinych. Takze nevim, o cem je tady vubec rec, az to zacne delat, pak muzeme brecet. Jinak osobne si myslim, ze Apple ma ve svych labech schovany “iPad” ve velikostech klidne od 5 do 15 palcu po “pulpalci” odstupnovano, z cehoz nakonec vznikla velikost, ktera je na trhu .. takze 8″ verzi pravdepodobne ma, ale nejspis uz dobrych 10 let v ramci testovani a hledani vhodnych rozmeru…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.