Zaznamenávajte vašu fyzickú aktivitu a žite zdravšie za pomoci nového náramku UP

Firma Jawbone spustila v USA predaj unikátneho doplnku, náramku UP. Spolu s iOS aplikáciou je stvorený na to, aby ste mali prehľad o fyzických aktivitách vo vašom živote. Zaznamenáva váš spánok (kedy chodíte spávať, aký kvalitný je váš spánok), váš pohyb počas dňa (vrátane polohy pomocou GPS, rýchlosti, spálených kalórií a podobne) a ďalšie údaje, vďaka ktorým má prispieť k vášmu zdravšiemu životnému štýlu.

Keďže sleduje váš spánok, umožňuje vám vstávať v ten „správny moment“. Niekedy je totiž lepšie vstať o pár minút skôr z ľahkého spánku, ako neskoršie prebudenie z hlbokého spánku, ktoré vám skazí deň. Vďaka zabudovanému vibračnému motoru vás pri budíku nastavenom na 7:30 môže začať budiť napríklad už o siedmej tak, aby ste boli svieži. Toto umožňujú aj niektoré iOS aplikácie ako napríklad Sleep Cycle.

Jawbone UP náramok

Náramok je vodotesný do jedného metra pod vodou, je z antialergického povrchu a poradí si aj s potom. Mali by ste ho nosiť podľa možností stále a vďaka použitým materiálom by to malo byť pohodlné. Vďaka integrovanému GPS senzoru môžete okrem každodennej chôdze zaznamenávať aj váš beh, ktorý je potom možné porovnať s ostatnými používateľmi, pričom podobne ako cez Nike Plus im môžete posielať rôzne výzvy.

Jawbone UP náramok

Ak sa snažíte stravovať zdravo alebo len chcete mať prehľad o tom, čo za deň zjete, v iOS aplikácii si môžete vaše jedlá fotiť a zaznamenávať aj informácie o tom, ako sa po danom jedle cítite.

Jawbone UP náramok

Po dvoch hodinách nabíjania vydrží náramok 10 dní používania. K iPhonu alebo iPadu sa pripája cez slúchadlový konektor, pripojenie cez Bluetooth k dispozícii nie je. V USA už predaj začal (za 99 USD), do Veľkej Británie sa dostane 17. novembra (za 79 GBP). Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. Škoda len, že v mojom prípade by bol iPhone doplnkom k tomu náramku, ktorý je sám o sebe, zdá sa, výborný nápad, avšak potreba vlastniť pre jeho prevádzku práve iPhone, je sklamaním. Za tie hrôzy to nestojí.

    0
    0
  2. V dnesnej dobre spravit taketo nieco “wired” je podla mna uplny fail. Spolocnost, ktora vyraba bluetooth headsety a na stiahnutie udajov z ich naramku si ho musite dat z ruky a pripojit “kablom” k iPhonu…
    Navyse ide o dost jednoucelovy gadget, lepsim riesenim (minimalne teda pre mna) by bolo taketo nieco integrovat do hodiniek, alebo niecoho podobneho. Inak ked sa nad tym zamyslite, nerobi to nic ine len vam to povie to co uz viete.
    Pre mna najuzitocnejsou funkciou by bolo pripominanie “vstavaj, sedis uz za tym pocitacom 4 hodiny bez pohybu, zijes este vobec?” :-)

    0
    0
  3. Tak hej zase budeme ešte viacej monitorovaný ale keď si to tak vezmeš mne to je šuma-fuk či ma niekto monitoruje alebo nie tak či tak niesom žiadna dôležitá osoba ktorú by si museli všímať … čiže bežným ľudom to môže byť jedno zatiaľ niesme v takom štádiu žeby nám to mohlo ublížiť

    0
    0
  4. monitorovani sme aj tak cez mobily, cez siet a cez cokolvek ine. Nemyslim si, ze je to zla vec, ale niektore veci skratka treba nechat na prirodu. Vstavat ako robot? Dakujem, neprosim si.

    0
    0
  5. V tomto prípade oceňujem,že to nie je wireless. Myslím,že škodlivých žiarení je okolo nás už naozaj viac než dosť.

    Ufonka, nič v zlom, ale o akom vstávaní ako robot píšeš?:) Naštuduj si spánkové cykly, budeš prekvapená.

    0
    0
  6. Ufonka: ty jsi tak chytrá až mě to bolí. Tak jako tak vstáváš jako robot .. takhle akorát budeš svěží a ne naštvaná na celý svět, že jsi se nevyspala. Kdyby sis o tom něco přečetla, tak víš, že je to dobrá věc. Tvůj komentář ale dostatečně svědči o tvé inteligenci.

    0
    0
  7. Ufonka: prave ze tohle hlida “prirodni” rytmus. Jako robot vstavate ted kdy vam zazvoni budik vzdy stejne a vy musite at jste dobre probuzena nebo ne. S timhle se muzete probudit treba o 20min drive ale mnohem cilejsi nez s temi 20min navic. Jinak existuje i multiplatformni naramek http://wakemate.com/ ale jen na to buzeni.

    0
    0
  8. to aj niekto bude aj pouzivat, ked k tomu treba mat kablik ? osobne si neviem velmi predstavit, ze by som jeden koniec kabliku mal pripevneny k zapestiu a druhy k telefonu.. absencia bluetooth je podla mna zabijakom tejto vecicky

    0
    0
  9. enko – ak som to spravne pochopil tak to nemas stale pripojene na iPhone. ten naramok normalne nosis nonstop a raz denne alebo vzdy ked si najdes trosku casu tak ho pripojis k iPhone a data prenesies do iPhonu
    ale keby tam dali aj ten bluetooth ktory by sa v nejakych hodinovych alebo inych cykloch spajal s iPhonom tak by to bolo este lepsie. no a ako standardne trosku zamrzi ta cena. u nas to urcite urcite za 99 USD nebude. budeme radi ak to tu ponuknu za 99 EUR :DDD

    0
    0
  10. A co ste vsetci ťuťu?? Ved ten kabel je len na synchronizaciu dat, snad to netreba mat stale kablom pripojene do iPhonu. Ci nebodaj hej? v takom pripade to vyrobca naozaj moze rovno zahodit :D

    0
    0
  11. kdy vsatavat, kdy jit curat.. protoze nekdy je lepsi se vycurat 3min predtim.. nez to clovek proste neudrzi.. to je rovnez pochopitelne :D

    0
    0
  12. ludia, sťažujete sa že to nema bluetooth??… sorry, ale je to na zdravšie žitie a veru tým že budete mať na zápästí nonstop bluetooth vysielač si zdravie asi nepolepšíte… som zvedavý aká bude cena u nás… zamrzela ma len exkluzivita pre iZariadenia… :( inač super nápad toto zariadenie

    0
    0
  13. Mna sa to paci…a uz mam o vianocny darcek postarane:) Kupujem hned dva :)

    kabel sluzi len na prenesenie dat do iPhone…inak sa to nosi len ako naramok.

    0
    0
  14. Ešte nech mi niekto vysvetlí, ako to vie zistiť môj najlepší spánkový cyklus kedy ma to má zobudiť keď to nieje napojené na iphone v tej dobe.

    0
    0
  15. Pokial viem má to iba akcelerometer a GPS to nemá, ani na tom obrázku zo suciastkami GPS nieje. Má to vydržať 10 dni na baterke čo by podľa mňa s GPS vôbec nebolo možné. Ak sa náhodou mýlim tak sorry.

    0
    0
  16. Markus, tebe dakujem za prednasku, skus sa zamysliet nad sebou a nie hned hodnotit z jednej vety nieciu inteligenciu…
    Na spankove cykly pouzivam budik od philipsu a nastudovane toho mam vela. Rozumiem, ze to moze byt aj dobre, ale je dobre aby nam nejaky pristroj kontroloval spanok, tym padom nas nejakym sposobom “snimal” alebo “bol na nas napojeny” aj pocas spanku? Ja neviem, nikoho nepresviedcam, ze je to zle, vyjadrila som len nazor :)

    0
    0
  17. Este jedna vec: kde su tie casy, kedy sa vypinali na noc mobily aby sme aspon chvilu mali pokoj od ziarenia, co je castokrat dovod na nekvalitny spanok?

    0
    0
  18. 2Markus:vstavat nastvany na cely svet?neviem,ja napriklad nevstavam nikdy nastvany na cely svet,ale z tvojho komentaru a vyvysovania sa je vidiet ze ty nielen vstavas nastvany na cely svet,ale zotrvava to v tebe asi cely den…chill out

    0
    0
  19. Mne sa to taktiež pači , genialna vec, prečo to nema bluetooth? že by kvoli vydrži baterky?
    Dufam že sa to bude dať do vianoc kúpiť… je to malé,elegantné,vyuzitelne.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.