Zariadenia s iOS 5 konečne prehrajú Full HD video

Podľa servera 9 to 5 Mac je možné na iPad 2 po inštalácií iOS 5 kopírovať Full HD (1920 × 1080) video v plnom rozlíšení. Doposiaľ bolo najvyššie podporované rozlíšenie 1200×720. Podľa prvých správ je prehrávanie 1080p videa na iPade 2 úplne plynulé a vyzerá skvelo.

Táto správa okrem iného potvrdzuje schopnosť Apple čipov A5 prehrať 1080p video, s ktorým, ako ukázali praktické testy, má napriek oficiálnym vyjadreniam problém aj najväčší konkurent v oblasti ARM procesorov a grafiky – NVIDIA Tegra 2. Prehrávanie Full HD videa na iPade nemá veľký význam vzhľadom na jeho rozlíšenie, no s najväčšou pravdepodobnosťou bude ten istý A5 čip použitý aj v novej Apple TV. Uvidíme, či na to Apple zareaguje, a začne v iTunes Store konečne ponúkať obsah v tomto rozlíšení.

iOS 5

Cez iTunes je konečne možné na iOS zariadenia dostať 1080p video, Zdroj: hackphone.co.il

komentárov
  1. Neviem naco komu bude full HD video na iPhone…to je ta posledna novinka ktora ma tak zaujima. Vobec nikto okom nepostrehne rozdiel medzi HD a Full HD na obrazovke malej ako ma iPhone…rozdiel je badatelny na uhlopriecke 80cm a viac

    0
    0
  2. Full hd je dobre, ak chces prehravat video na externy display (TV, projektor)… Inak ti na iPade staci 720p, kedze ma rozlisenie 1024×768. Viac detailov neuvidis. Na iPhone max 320p…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.