Vývojárom sa podarilo dostať do kódu Siri a použiť ho aj na počítači

Vývojárom stojacim za prehrávačom VLC pre iOS, ktorý bol svojho času dostupný cez App Store, no neskôr bol stiahnutý kvôli problémom s licenciou, sa najnovšie podaril ešte väčší úspech – prerobili protokol používaný na komunikáciu Siri s Apple servermi tak, aby ho vedeli použiť aj na počítači. Apple servery tak rozpoznali hlas pochádzajúci z počítača, ako keby pochádzal z iPhonu 4S.

V praxi to znamená, že Siri by mohlo byť teoreticky použiteľné na akomkoľvek zariadení – nielen na počítači, ale prostredníctvom aplikácie aj na iPade alebo napríklad Android smartfóne. Problémom však je, že je k tomu potrebné mať unikátny identifikátor iPhonu 4S. Vývojárom sa ho podarilo získať z ich iPhonu 4S, no ak by ho zverejnili v nejakej aplikácií, Apple by ho zrejme veľmi rýchlo zablokoval. Časté využívanie z rôznych miest by totiž bolo veľmi nápadné.

Vývojári síce svoje „know-how“ zverejnia, no v tomto štádiu sa bez vlastného iPhonu 4S zrejme nepohnete. Na súkromné využitie ľudí, ktorí majú iPhone 4S a chcú Siri napríklad na iPade či Macu, bude toto riešenie ideálne. Viac informácii vrátane technických podrobností môžete nájsť priamo na blogu Applidium.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.