Vývojári, predstavte svoje iOS aplikácie na MacBlogu

Snažíme sa dať aj slovenským a českým vývojárom iOS aplikácii možnosť zviditeľniť sa. Keď nás domáca aplikácia naozaj zaujme, podrobíme ju recenzii z vlastného záujmu a v záujme čitateľov. Píšeme o nich aj na Facebooku a Twitteri. Na jeseň sme odštartovali sériu interview so zaujímavymi vývojárskymi štúdiami, ako Sygic, eGlu a Apptives.

To je však len špička ľadovca. Na Slovensku a v Česku sú iOS vývojárov stovky a nové aplikácie sa zjavia na obzore každú chvíľu. Naše recenzie, ako hardvéru, tak softvéru, sú niečo, na čo sme hrdí, no nie je v našich silách recenzovať každú jednu aplikáciu. Rozhodli sme sa dať vám preto inú možnosť.

Možnosť platených článkov, ktorú využívajú väčšinou predajcovia Apple výrobkov a príslušenstva, oddnes sprístupňujeme za špeciálnych podmienok malým developerom. Touto formou môžete predstaviť svoju aplikáciu 128 tisícom čitateľov. Aplikáciu a jej funkcie môžete popísať ako len uvážite za vhodné (samozrejme, pravdivo) vrátane obrázkov a my článok uverejníme na hlavnej stránke, transparentne voči čitateľovi.

Túto službu sme chceli poskytovať zadarmo a v tichosti sme sa o nej niektorým vývojárom zmienili. Veľmi rýchlo sme však zistili, že to nie je možné. Propagáciu zdarma chcú využívať aj autori aplikácií, ktorí to so svojou vývojárskou činnosťou nemyslia príliš vážne a výsledná (ne)kvalita softvéru si až tak nezaslúži verejnú pozornosť (prípadne sa aj naozaj snažia, no výsledok nie je podľá nás pre publikáciu dostatočne zaujímavý). Tieto požiadavky by sme museli odmietať a vznikali by špekulácie o zvláštnom metri na posudzovanie.

Rozhodli sme sa teda, že vaše články spoplatníme sumou 60 € (vrátane DPH). Toto by mala byť hranica, ktorá vytvorí filter na tých lepších vývojarov a lepší softvér.

Predstaviť môžete akúkoľvek iPhone, iPad alebo Mac aplikáciu – novú, alebo aj keď je v App Store už nejaký ten piatok. Článok nám môžete poslať v slovenčine alebo češtine, s obrázkami a prípadne aj YouTube videom na tomasbeles@www.macblog.sk.

V prípade, že sa nám text či aplikácia nebudú z nejakého vážnejšieho dôvodu pozdávať, odmietneme ju. Na úkor zisku uprednostníme kvalitu publikácií na MacBlogu.

komentárov
  1. Je tu otazka, ci pri odmietnuti aplikacie sa vrati tych 60 EUR. Resp. ci 60 EUR sa bude platit iba vtedy, ak uz bude jasne, ze sa clanok uverejni.
    Neviem ako to vidia ostatni, ale mne sa zda 60 EUR pre “malych” vyvojarov vela a ostatnu len ti “vacsi” resp. “stredni”.
    Predstavte si, ze vam poslem aplikaciu, ktora je v AppStore zdarma, resp. za malu sumu 1,99 EUR – pritom to moze byt kludne skvely nastroj, resp. nejaka zabavna hra – aby som nebol stratovy, tak by sa to cez vas blog malo predat viac ako 30x – resp. ak je ta hra zdarma ??
    No nieviem … asi by malo vzniknut par kategorii.
    Ja viem, ze si nechcete robit pracu nevyse a prechadzat kopec aplikacii denne … ale na druhu strany, ci vam v sucasnej konfiguracii vobec nejaka od “maleho” developera vobec pride.

    To len taka uvaha.

    0
    0
  2. vyborny krok, ale cena 60 Eur je moc. Za recenzie na svetovych weboch si pytaju 60 dolarov. Samozrejme najdu sa aj drahsie co atakuju 100 dolarovu hranicu, ale aj tak. 60 Eur na CR/SR je dost. Hlavne ako uz kolega hore vravel pre malych vyvojarov.

    0
    0
  3. Pani, neviem nad cim tu placete. Ak je aplikacia naozaj dobra, tak IMHO Macblog o nej bude pisat aj zadarmo. Rovnako, ako to robia (aspon si myslim) v pripade zahranicnych aplikacii, ktore podla nich stoja za zmienku. Podla mna su absolutne ferovi. Chcu dat priestor pre reklamu slovenskym vyvojarom na najvhodnejsom mieste (Macblog denne cita takmer kazdy fanusik Applu) a reklama vzdy nieco stoji. 60 eur mi pride ako fajn hranica na odradenie neserioznych zaujemcov a zaroven na tom Macblog trocha zarobi.
    Palec hore Macblog.

    0
    0
  4. Kde vy ľudia chodíte na tie smiešne sumy? Ja viem že apple je drahé lebo šak za značku sa platí ale kurnik za aplikáciu ktorú mám na AppStore zdarma mám zaplatit 60€ a to nevravím o tých 99$ čo som musel zaplatit za to aby som tam tú srandovnú aplikáciu vôbec mohol dať…

    0
    0
  5. Tá cena dosť vysoká a vôbec sa to nevyplatí.. Keď máš aplikáciu za 0,79 EUR, tak z nej dostaneš 0,48 EUR. Takže by sa musela stiahnuť 125 krát až potom by na tom vývojár niečo zarobil. Nevravím, že tých 125 stiahnutí by macblog nezabezpečil, ale stačí hodiť na akékoľvek apple fórum pár promo kódov, aplikácia sa dostane do TOP 10 a sťahuje sa sama..

    0
    0
  6. ak by vyvojar ziskal za platenu app cca 100 uzivatelov pomocou tohto clanku tak uz sa mu to oplati (dajme tomu ze app stoji 1€)

    0
    0
  7. to sa mi paci ako tu vsetci kalkulujete ze sa to nevyplati :) Predstavte si ze zacnu macblog vsetci mali developeri bombardovat poziadavkami na recenzie ich skaredych a vacsinou nefunkcnych aplikacii ktore najdeme v SK/CZ store

    ako reklama je to dobry krok.. akurat za tie peniaze by mali napisat tu recenziu redaktori macbogu a kvalitne, konstruktivne a nie uverejnovat tie dristy co im poslu developeri..cely blog to potom iba dehonestuje

    tot moj nazor

    0
    0
  8. pre vsetkych ktorym sa zda 60e vela: Vasa aplikacia asi za vela nestoji, ked 60e na propagaciu sa vam zda vela. Myslim ze je to fajn krok.

    0
    0
  9. Aj ja si myslim, ze 60 € by mohlo ostat, ak ten clanok (recenziu) napisu redaktori ako vysledok nejakeho nezavysleho testovania. Bolo by to objektivne, ferove a hlavne by to nelikvidovalo kvalitu clankov na tomto blogu.

    0
    0
  10. Je to fer zaplatit..ok..ale to ze si kazdy sam napise vlastnu recenziu tak to je riadna kravina. Kludne dam aj 100e len nech to pise anonymni redaktor od vas.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.