Víťazi súťaže Apple Design Awards 2011

Apple na WWDC okrem pondelňajšieho predstavovania troch najväčších noviniek vyhlásilo tiež víťazov Apple Design Awards, každoročnej súťaže zameranej na oceňovanie výnimočných a inovatívnych produktov vytvorených nezávislými vývojármi pre Mac OS X a iOS za uplynulý rok. Súťažilo sa v kategóriách iPhone, iPad, Mac a samostatná kategória Študent. Hodnotená bola výnimočnosť aplikácií v kategóriách dizajn, inovatívnosť a technická stránka aplikácií (funkcie, výkon a podobne).

Víťazi získali MacBook Air, iPad 2, iPod touch a štýlovú trofej. Čo je však ešte dôležitejšie, vďaka vyhláseniu na WWDC sa výhercom dožičilo širokej pozornosti svetových médií zameraných na informačné technológie, vďaka čomu sa môžu v najbližších dňoch a týždňoch tešiť zvýšenému záujmu o ich aplikácie.

Zoznam výhercov a výherných aplikácií si môžete pozrieť na stránkach Apple Design Awards.

Apple usporadúva Apple Design Awards na WWDC každoročne od roku 1996, počas prvých dvoch rokov ešte pod názvom Human Interface Design Excellence Award (Ocenenie excelentnosti dizajnu používateľského rozhrania). Súťaž prebiehala počas rokov v rozličných kategóriách a jej cieľom je oceňovanie najlepších, či najviac inovatívnych produktov (v niektorých ročníkoch to nebol len softvér ale i hardvér) pre Mac a neskôr aj iOS.

komentár
  1. GRATULUJEM Cut the rope. Uprimne, z vytazov mam na iPhone aj infinity blade aj cut the rope. Zboznujem logicke hry, aj ked niekedy padne dobre taka mlaticka ako blad-ko.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.