V Mac App Store pribudli varovania pred duplikátnym nákupom aplikácií

Po spustení Mac App Storu sa pri všetkých už nainštalovaných aplikáciách, ktoré sú dostupné aj v Mac App Store, zobrazilo „Installed“. Apple však toto nastavenie zmenil a najnovšie sa pri každej aplikácii, ktorú ste nekúpili cez Mac App Store, zobrazuje štandardne možnosť nákupu. Mac App Store vás síce pred nákupom aplikácie, ktorú už máte nainštalovanú, upozorní, či ju chcete kúpiť ešte raz, no toto funguje len v prípade, že ide o rovnakú verziu. Ak ste teda zabudli, že ste nejakú aplikáciu už raz kúpili, celkom ľahko sa vám môže stať, že ju kúpite druhý raz cez Mac App Store.

Kúpili ste aplikáciu cez internet? Cez Mac App Store si ju môžete kúpiť ešte raz. Zdroj: MacWorld.com

Čo motivovalo Apple k tejto zmene nevieme. Bolo by však fajn, ak by vývojárom umožnil previesť nákupy aplikácií vykonané pred spustením Mac App Store aj doňho. Inak si zrejme za komfort všetkých aktualizácií v rámci jedného Mac App Storu budeme musieť zaplatiť opätovným nákupom aplikácií, za ktoré sme už raz zaplatili.

komentáre
  1. No toto je mi uz len somarina. Aby sme teraz vsetci davali pozor co uz mame nakupene a co este nie. Celkom by ma zaujimalo aky bol dovod k tomuto.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.