Ultratenké 15″ MacBooky Pro by mohli byť dostupné už v marci 2012

Zatiaľ čo iOS produkty sú inovované pomerne často, dizajn MacBookov Pro ostal bez väčších zmien už niekoľko rokov. Od Applu sa očakávalo, že by novú generáciu MacBookov Pro, ktorá by bola najmä výrazne tenšia (a tým pádom bez optickej mechaniky), mal predstaviť ešte pred Vianocami. Nakoniec sme sa však dočkali len menšej hardvérovej aktualizácie, a tak na väčšie zmeny musíme čakať aj naďalej. Najnovšie správy však naznačujú, že čakanie už nemusí byť veľmi dlhé. Komponenty pre nové ultra-tenké 15″ MacBooky Pro sa totiž od dodávateľov majú začať odosielať už v novembri a veľké objemy nových MacBookov by mali byť pripravené už v marci 2012.

Zatiaľ však nie je isté, či pôjde o novú generáciu MacBookov Pro alebo MacBookov Air, ktoré by tak získali väčšie uhlopriečky. Čo si myslíte vy?

komentárov
  1. No neviem sa dockat 15”macbooku air ktory bude mat aspon polovycny vykon grafiky zo sucastnych macbookov pro 15”…
    15”macbook pro je super a pozeram nan dlho a tak isto aj na macbook air 13,3”..A ked to spoja, bude to jasna volba pre mna…
    Ak ma niekto viac info ohladom 15” ultratenkom macbooku tak sup sem odkazy :D

    0
    0
  2. Ja si myslím, že MBP ostanú pekne také aké sú. To že pár diskutujúcich na SR nepotrebuje mechaniku hneď neznamená že Apple ju prestanú dávať do laptopov.

    nová 15″ bude MBA a to už bude dobrá šupa :) ale stále výkon a výdrž baterky iné ako MBP.

    0
    0
  3. Neviem ako su na tom MBA ale MBP sa troliku prehreje ked ho zatažím a neviem si predstaviť chladenie v takom malinkom tele.
    CD mechanika u mna bola použita asi 30x za rok a pol aj to som vypaloval CD pre babku :D Tak my to tam chybať nebude :D

    0
    0
  4. Toto je asi prvá správa od Apple, ktorá ma necháva chladným. Mám Air 11tku a som maximálne spokojný. Nikdy som nemal lepší počítač a asi ani mať už nebudem. Jedine ďalší model 11tky o pár rokov :)

    0
    0
  5. Dufam ze to budu 15″ MBA.
    Na MBP by som viac uvital vypustenie optickej mechaniky a kombinaciu HDD a toho SSD co je v MBA.

    0
    0
  6. Ja si počkám na Haswell od intelu, uvidíme čo z toho bude,… apple bude môcť vylepšiť ešte viac zariadenia a konkurencia bude už tiež napredovať a bude to boj.
    Ale to je ďaleko lebo Haswell je plánovaný až na rok 2013, tak 2014 vidím efektívne zariadenia.
    Haswell je poslledná 3. fáza v rámci Intel projektu ultrabookov.

    Iste potom príde niečo nové, ale už to bude iný projekt,… proste toto je rozplávané na 3 fázy, Intel core 2. generácie, intel core 3. generácie (Ivy Bridge) a 3. fáza haswell. Vtedy si kúpim nejaké zariadenie.

    rovnako ako som čakal na C2D a doteraz som nemal potrebu meniť

    0
    0
  7. Ak to má byť Macbook Pro tak nech sa nezmení len hrúbka ale aj celkovo dizajn lebo mne sa viacej páči Macbook Pro a nie AIR…

    0
    0
  8. Podla mna to bude vacsi Air. Ak by to bol zaciatok MBP bez optiky, tak s Apple koncim, pretoze pre mna je optika nutnostou a je to stale najpouzivanejsie medium na svete…Apple by slapol vedla, keby sa vzdal toho, co je najpouzivanejsie, okresal by si tym svoju uzivatelsku zakladnu a oni chcu presne opak.

    0
    0
  9. MacBook Air a MacBook Pro sa zleju do jedinej kategorie, ktorou bude jednoducho MacBook. Je to prirodzeny vyvoj kedze opticke mechaniky sa uz vobec nevyuzivaju a vykonne komponenty je dnes mozne zabalit velmi usporne. Pomoze tomu aj prechod k flash pamati.

    0
    0
  10. macbook pro bez mechaniky je air, cize pochybujem zeby uviedli nove macbooky pro tensie a bez mechaniky, to by nedavalo zmysel, a to ze maju nadcasovy design ktory sa tak dlho nemusel menit je len plus

    0
    0
  11. Majki: ja mám pocit, že air je na tom s chladením a hučaním lepšie ako pro, tiež som myslel, že to bude strašne, ale prekvapil som sa.

    0
    0
  12. tiez si myslim, ze bude uz iba MacBook, mechanika ze v dnesnej dobe uplne bytocna a cd sa nahradia klucmi ktore stale viac a viac cenovo klesaju. ten kto sa stale nezaobide bez cd si dokupi externu mechaniku!

    0
    0
  13. Hurá! Mechaniku ven! Za 3 roky co ho mám jsem ji použil tak asi 5x. Raději klidně větší baterku! Čím méně pohyblivých částí tím lépe!

    0
    0
  14. Osobne si myslim, ze nove MBA to nebudu. Moj osobny tim je, ze nove MBP sa budu viac podobat dnesnym MBA, nove Intel procesory by mali mat dostatok CPU aj GPU vykonu. Buducnost MBA by som skor videl vo vykonnych ARM procesoroch – uz dnes je ich vykon slusny a novymi generaciami to bude nasobne lepsie. Myslim, ze kvoli urceniu MBA by nove vykonne ARM boli idealne (vydz baterie).

    0
    0
  15. Ja mam osobne C2D a skorej ako dojdu nove procaky od intelu dáko to stačí.
    Je pravda že baterka už nieje to čo bývala. No pokiaľ sa im podarý znížiť spotrebu na procaku + SSD disk tak nabíjačku môžem nechať doma

    0
    0
  16. i já se přikláním k volbě MBA 15″, mechaniku jsem použil snad jen abych ji vyzkoušel za poslední 4roky na MBP, jsem s nim max. spokojen, ale uvítal bych tvar a lehkost MBA. Jo kdyby vyhodili mechaniku což už mělo být před dvěma lety a prostor vyplnili baterkou.. hmm pak by byla volba jasna. HDD staci bohatě 256GB až až.. (teda pro mně) Takže osazovat to větším je asi mimo mísu. No a ještě SSD a s výdrží jsme pak na 15h :-) Nebylo by to krásné nabíjet jen přes noc?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.