Tonara pre iPad – noty, ktoré vás počúvajú

V App Store pribudla ďalšia unikátna aplikácia pre iPad. Jej názov je Tonara a poteší všetkých začínajúcich ale aj pokročilejších hudobníkov. Slúži na zobrazovanie nôt pre rôzne hudobné nástroje, či už akustické alebo elektronické. Od bežných nôt sa ale odlišuje tým, že počas ich zobrazovania aj počúva vaše hranie a automaticky sa posúva ďalej. Nezáleží pritom ako rýchlo hráte, Tonara je vhodná aj pre začiatočníkov. Okrem zobrazovania, kde sa práve nachádzate, dokáže váš výkon aj nahrávať, aby ste ho mohli zdieľať s priateľmi.

Noty si môžete kupovať z Tonara obchodu, kde sú momentálne dostupné noty pre klavír, husle, čelo a flautu. V súčasnosti spoločnosť vyjednáva s hudobnými vydavateľstvami, aby mohla rozšíriť ponuku obchodu o ďalšie noty. Tonara si môžete stiahnuť zadarmo z App Store, noty sa dokupujú za 0,79 EUR.

komentáre
  1. Táto aplikácia sa mi veľmi páči. Ak by bola dostupná aj pre iné platformy – najlepšie Mac OS X – využil by som ju.

    0
    0
  2. Vypadá to, že tvůrci odvedli skvělou práci, ale stejně bych takovou aplikaci nepoužíval. Jednak si při hraní chci odpočinout od koukání na svítící monitor a jednak funguje zákon schválnosti. Kolega si usmyslel, že bude takhle používat místo papírových not netbook. Myslel jsem si, že ho bude mít pouze do doby, než si noty vytiskne — to taky dělám. Ale on si netbook přinesl i na koncert a zrovna tam měl nějaký problém a všichni jsme na něj museli čekat.

    0
    0
  3. Nie je to najhoršie ale chcelo by to ukázať aj kúsok z ďalšieho listu ešte pre prevrátením, Neviem si predstaviť hru len z listu pokiaľ nemám skladbu neskúšanú. Predsa len pri hraní z nôt je potrebné sa pozrieť aspoň na začiatok ďalšieho taktu. Zobrazovať dva celé listy tak na to je iPad dosť malý.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.