Špekulácie o iPhone 5 v septembri a iPade 3 s Retina displejom potvrdzuje aj Bloomberg

Dohady o septembrovom vydaní už piatej generácie iPhonu, pravdepodobne iPhonu 5 alebo iPhonu 4S, najnovšie podložil aj Bloomberg. Podľa ich správ bude obsahovať procesor Apple A5, ktorý nájdeme aj v iPade 2, 8 megapixelový fotoaparát a dizajn podobný súčasnej generácii. Majú aj informácie o iPade 3 – jeho rozlíšenie by sa malo zvýšiť približne o tretinu a lepšia by mala byť aj odozva obrazovky. Práve táto „jedna tretina“ sa však zdá byť nepravdepodobná, špekulácie skôr naznačujú úplný prechod na Retina displej, teda rozlíšenie 2048 × 1536 oproti súčasným 1024 × 768. Retina displej by však kládol výrazne vyššie nároky na hardvér, čo môže posunúť jeho použitie až na ďalšie generácie. Z tohto pohľadu by sa skromnejšie zvýšenie rozlíšenie zdalo byť rozumným kompromisom.

Dokedy bude displej predstavený s prvým iPadom stačiť?

komentárov
  1. ziadne medzi rozlisenie nebude. Bud nove 2048×1536 alebo stare 1024×768.
    Nieje absolutne ziadna sanca aby nieco take, ze medzi, preslo, pokial je Jobs nazive.
    Staci si pozriet ako vyzeraju upscalovane aplikacie na ine ako 2×2 vyssie rozlisenie.

    0
    0
  2. No neviem ci pojdu hned do ipadu 3 ak by tam bolo len mierne vylepsenie oproti ipadu 2. Ved by konkuroval sam sebe.. Ak by vysli s retinou a optimalizovali by spotrebu… Chapal by som to a boli by opat vpredu pred konkurenciou. Inak vydrrz bat na ipad 2 mne osobne co primarne ho pouzivam na internet je medzi 6-7 hod. 10 hodin je len sen. Neviem ci ist do toho aby sa skratila dlzka vydrz bat. Uz teraz dost stensenim ipadu museli z moznosi kapacity ubrat. Co by bolo super keby do disolaya sa im podarilo dostat solarne nabijanie co myslim by vedelo trosku pomoct. Len spekulujem ale ios 5 ma vyuzitie na ipad2 v pohode s rezervou. Ak by mali ipad 2 na skladoch chapal by som tkacenie sa do ipadu 3 takto len jemne vylepsit diisplay? ..uvidime;o)

    0
    0
  3. ja osobne si myslim, ze by mohli dat rozlisenie full HD. Aj z toho dovodu, ze cez externy modul toto rozlisenie podporuju

    0
    0
  4. Tiež si myslím, že v iPad-e 3 retina nebude. To, čo sa mi na iPad-e páči je práve výdrž batérie a tú ocením viac ako retina display. Aktuálny bohate postačuje.

    0
    0
  5. iPAD2 na sklade nikde nie je, nestihaju vyrabat. Pred 14 dnami som ho objednal v Bratislave v Tracu a nikde nie je. Na vsetko sa caka, nikto nevie kedy pride aky model.

    0
    0
  6. Huky…..smola je v tom ze nestihaju dodavat to co si nespravili a co sa im poskodilo…..trosku pozorne musis citat vsetko….pokial viem bol v apple v cine vybuch tak prestali aj ku nam do syncreonu dodavat tovar….a nestihaju to dobiehat :) ale ipad 2 som po dvoch tyzdnoch predal a kupil transformera :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.