Sony zvažuje stiahnutie piesní z iTunes Store, presadzuje vlastnú službu Music Unlimited

Music Unlimited, nová služba od Sony na streamovanie hudby, ktorá bola predstavená v Európe ešte minulý rok (na Slovensku dostupná nie je), sa už čoskoro dostane aj do Austrálie. Používateľom sprístupňuje bezdrôtovým streamovaním cez televízory, Blu-ray prehrávače a Playstation 3 od Sony viac ako 6 miliónov piesní. V budúcnosti sa naviac počíta aj s podporou prenosných zariadení (napríklad NGP – PSP 2) a mobilných telefónov.

Qriocity Music Unlimited

Rozhovor s riaditeľom Sony Computer Entertainment naznačil, aké sú pravdepodobné vyhliadky spoločnosti a najmä tejto služby. Ako sám povedal, Sony v súčasnosti potrebuje poskytovať hudbu cez iTunes Store, pretože ide o populárny formát. Zároveň však nevylučuje, že ak bude mať Music Unlimited globálny úspech, Sony by mohlo stiahnuť svoju hudbu z iTunes Store a ponúkať ju len cez svoj obchod. Aj ďalšie vydavateľstvá údajne hľadajú iné spôsoby distribúcie hudby, aby nemuseli byť podriadení Applu. Ako sa tento trh rozvinie by sme mali vidieť v priebehu troch až piatich rokov.

komentárov
  1. Co je na tom ubohe a nepochopitelne?
    itunes nie je jedina sluzba na svete len preto, ze ju pouzivate vy.
    Ludia co hudbu chcu, si ju kupia inde a Sony zarobi o applackych 20-30% viac. Niekto je moc nenazrany. A nemyslim tym SONY.

    0
    0
  2. apple kupi sony za peniaze co ma k dispozicii na investovanie a zrusi cely music unlimited…

    si si isty, ze to nebude naopak? :DD

    0
    0
  3. tacoo, podla hodnoty spolocnosti sony vs apple, urcite ma DALEKO blizsie aby apple kupil sony a dokonca sa povravalo, ze sa tak stane.

    0
    0
  4. btw trhova hodnota (dnes)

    apple 363,13 mld $
    sony 35,80 mld $
    google 188.7 mld $
    microsoft 227,0 mld $

    takze sony urcite kupi apple :-D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.