Ručne vyrobený počítač Apple 1 funguje aj po 35 rokoch

Aj napriek tomu, že Apple 1 má už neuveriteľných 35 rokov, počas prezentácie na univerzite v Turíne sa ho podarilo opäť spustiť. Počítač ručne vyrobený Steveom Wozniakom dnes vlastní istý Mark Bogle, ktorý ho kúpil za 211 000 USD. S menšou pomocou osciloskopu, NTSC monitora a MacBooku Pro Apple 1 bez problémov nabootoval a zobrazil slová Hello Polito – odkaz na Polytechnickú Univerzitu.

Apple 1 po 35 rokoch
komentárov
  1. Velmi pekne. Ja mam tiez skusenost ,ze Mac vydrzi dlhsie..Zatial moj najstarsi muzealny Macintosh LC stale bootuje…po 20-tich rokoch.

    0
    0
  2. moja 286 po 20 rokoch tiež štartuje a bude štartovať aj po 35 rokoch. Len s tým rozdielom, že je v škatuli a nie rozhádzana po celom stole, netreba nič meniť, pripájať,…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.