Problémy s výdržou batérie pretrvávajú aj v iOS 5.0.1, Apple pracuje na ich vyriešení

Hlavným ťahákom len pred pár dňami vydanej aktualizácie iOS 5.0.1 malo byť odstránenie chýb, ktoré spôsobovali kratšiu výdrž batérie na zariadeniach s iOS 5. Relatívne rýchlo po rozšírení iOS 5.0.1 sa však na internete začali objavovať sklamané ohlasy používateľov, pričom ich obsah bol podobný – iOS 5.0.1 ich zariadenia problémov s výdržou batérie nezbavilo. Podľa oficiálneho vyjadrenia Applu pre All Things Digital, iOS 5.0.1 vyriešilo mnoho chýb súvisiacich so skrátenou výdržou batérie. Ešte stále však ostali niektoré, na ktorých vyriešení spoločnosť aj naďalej pracuje.

O vaše skúsenosti s iOS 5.0.1 a výdržou batérie na iPhone/iPode touch/iPade sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Mal som skusenost s minus 40 percentami za 3 hodiny, vyriesilo to vypnutie umiestnenia pripomienok na serveri, lokalne umiestnenie db problem “vyriesilo”. Zatial som neskusal, ci to apple odstranil v .1 update.

    0
    0
  2. praveze sa mi zda ze zmena je radikalna, pretoze predtym mi cez noc zhaslo 30 percent baterky (iphone 4) a teraz 1 percento. Je ale pravda, ze priatelka, ktora ma 3GS vidi tu zmenu vraj omnoho menej.

    0
    0
  3. No ja aktualizaciu neodporucam. Niekomu sice pomohla, ale mne kompletne zablkokovala mobil. Phone vobec nenajde siet, a to som uz skusal aj SIMku menit. A zjavne nie som sam, na apple forach je uz mega dlhy thread o tom, aj na inych forach sa vela ludi stazuje. Niektora varka (alebo varky) su zjavne odflaknute. Mam ten pocit ze Apple sa uz v nicom nelisi od inych vyrobcov :( By si clovek myslel ze za premiovu cenu bude aj normalna vystupna kontrola. Ale asi nie. Teraz mam iPod za 800€…

    0
    0
  4. Som strasne sklamany z Applu ze vypustia produkt ktory testovali x mesiacov a museli vediet ze je to na prd.
    Mozte ma tu aj ukamenovat ale iphon tu predrazenu tehlu si kupi ozaj iba nadrzany metrosexual co musi mat na zadnej strane nakusnute jablko.
    nokia e 55 je najlepsi telefon.

    0
    0
  5. No já nevím jak komu, ale mě se výdrž baterie prodloužila. Před aktualizací jsem večer míval 2-5% a po aktualizaci kolem 12%.

    0
    0
  6. iP4 aj iP4S su po upadte na iOS5.0.1 úplne rovnake, a trochu myslim ze lepsie s vydrzou baterie je na tom iP4S.
    Je dolezite si spravne asi nastavit niektore aplikacie s push notifikaciami ako je facebook
    prip vypnut automaticke odosielanie “diagnostiky a pouzivania” v nastaveniach – Informacie

    0
    0
  7. 3gs po upgrade na 5.0 strasna vydrz, na 5.0.1 sa mi zda len minimalne zlepsena. telefon aj tak davam do docku kazdy vecer pred spanim ako od zaciatku.

    0
    0
  8. Men po update na 5.0.1 bateria vydrzi cca o 40% viac tak ak sa to zase dodrbe dalsim updatom tak nie dakujem…hadam to bude fungovat ako ma, lebo by ma moc nebavilo riesit update koli baterii niekolko tyzdnov

    0
    0
  9. No po poslednom update my 4ka vypadava operator, proste zmizne a med ho vyberam manualne/automaticky, napise ze nieje mozne sa spojit, pretoze operator nieje viac k dispozicii…WTF?

    0
    0
  10. vydrz opravili tak, ze ukazovatel baterie neukazuje spravne.
    podobny odrb ako pri palickach a signale.
    apple si robi so svojich zakaznikov dobry den.

    0
    0
  11. No ja som nemal absolutne ziaden problem mojim iP4s. Po upgrade nevidim, ziaden rozdiel… telefon mi vydrzi 1,5 dna s tym ze sa s nim hram, nonstop mam zapnute 3G + WiFi+ Lokalizacne sluzby. Na pozadi mi bezi Whats APP, IM+ a skype… plus maily…
    Ked sa s nim fakt ze intenzivne hram tak vydrz je jeden den.

    Podla statistikvy v telefone (Používanie 9:37 a pod. hodnoty)

    Ale moj iPAD (ten prvy) strasne spomalil po upgrade na iOS5 :(
    to keby som bol vedel ani by som to nespravil!

    0
    0
  12. Ako vidím, ked človek napíše svoj pravdivý slušný názor, admin neuverejňuje.
    ďakujem ti.

    nabudúce budem nadávasť na MS, aby si bol potešení

    0
    0
  13. Hm perfektně odladěný softvér :( Naumí to udělat na jedno zařízení.
    Pánové od ruku 1995 jablíčkář se řitím dole vodou :(

    0
    0
  14. Nuz pani, je to tu zase… ako sa svet tocil pri iOS4 okolo “Performance Bug”-u pri 3Gcku, neskor “Antena Gate”-u u iP4 a teraz tu mame “Low Bat” :)

    Hadrware a software testovali mesiace pred tym, ako uzrel svetlo sveta, no mozno je to aj v odlisnych pouzitiach. Pravdaze tim 200 ludi nemoze otestovat vsetko to, co spravi niekolko milionov najroznejsich uzivatelov.

    Keby sme sa vratili k “Performance Bug”-u, tak ten bol zrejme zisteni presne pre to s cim sa ja stretavam prakticky denne (teda stretaval som sa :) ). Fungoval som na na 1,2GHz s 256mb ramky (133 frekvencia :D ) a nejakou slabou grafikou. Niekolko známych co malo 3GHz, prípadne aj 2 jadra (Intel Core Duo – 3,0GHz, cca 1 – 1,5gb ram) mali po preinstalovani do mesiaca vsetky problemy naspat… Jednoducho to bolo v tom, ze ja som si vedel system odladit a pouzivat ho. Ak si tam nejaky user “nahadze” 500 aplikacii… vsetko zabera miesto, ramku, robi si to logy + notifikacie a co ja viem co este… Proste Developer pracuje s tym telefonom na trosku inej urovni, preto sa mnohe z tychto “beznych” zavad nezobrazia (alebo neprejavia v tak vyraznej miere).

    Mozno si este nikto neuvedomil, ze moze ist o nejaky “halo efekt” kedy par ludi na velkych forach zahlasi, ze maju problem s baterkou a zrazu ho zacnu mat vsetci… (istotne.. par novych veci, ktore si ziadaju viac baterie… presnejsiu lokalizaciu, siri (stale zapnuty IR senzor) a kopec inych do ktorych sa ani nevyznam… A z toho vsetkeho sa spravi velka bublina… Je to aj bezna ludska vlastnost, ked mi ktosi povie, ze som chory, tak chory budem, alebo pri najlepsom sa budem citit pod psa…

    Neberte to tak vazne, ved mnoho ludi hovori, ze Apple ide dolu vodou, ja som zase toho nazoru, ze sa netreba vrhnut po produkte hned po vydani, ale az po nejakej druhej aktualizacii :)

    0
    0
  15. Neviem čo to máte za pofušovane iphony alebo čo ste to snimi porobili ale mne (ip4) vydrží od novosti stále toľko ísť či uz na iOS 4.x alebo iOS 5.x stále rovnako!!! To tie vaše jailbrake tam to máte stoho!!!

    0
    0
  16. No ja mám zatiaľ pekne zlú skúsenosť! Aktualizoval som teraz pred pol hodinou a Itunes mi 2x zamrzol, tak som ho musel cez správcu vypnúť a zas zapnúť, no potom mi nechcelo nájsť Iphone. U mňa je Apple 100%ný – už tri roky maximalná spokojnosť, snáď to je len nejaký prešľap a nebude sa to opakovať. Som fakt zvedavý, ako sa s tým vyrovná baterka. Po aktualizácii na 5.0 som s ňou problém nemal, tak snáď to tak aj ostane!

    0
    0
  17. Ja môžem len poveda´t tolkko stažujú sa tu ludia ktorý nevedia používať iphone… ja mam jailbreknutý Ip4 a spravil som si ho tak že mi batérka vydrží omnoho dlhšie než tu píšete…

    0
    0
  18. ked som kupil 3GS, tak baterka vydrzala 3 dni, po dvoch rokoch drzala 1,5 az 2 dni. Po update na 5.00 baterka znova drzi 3 dni, no iPhone trosku spomalil, no update na 5,01 rychlost a baterka znovu OK.
    mozem len odporucit :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.