Pripravovaná platforma Intelu, Ivy Bridge, bude používať 3-D tranzistory

Intel oznámil, že Ivy Bridge, platforma budúcej generácie, bude používať novú technológiu 3-D tranzistorov, známu taktiež ako Tri-Gate. 3-D Tri-Gate tranzistory umožňujú čipom pracovať s nižším napätím a nižším únikom, čo napokon vedie k výkonnejším a energeticky menej náročným procesorom. Dizajnérom to umožní vybrať si tranzistory pre nízku spotrebu energie alebo vysoký výkon, v závislosti od aplikácie.

V číslach predstavujú nové 3-D Tri-Gate tranzistory až o 37 % vyšší výkon, pričom spotrebujú menej ako polovicu energie (oproti 2-D rovinným tranzistorom na 32 nm čipoch). Ideálne sú tak najmä pre mobilné zariadenia ako moderné smartfóny a tablety. Intel zároveň ukázal prvý 22 nm Ivy Bridge procesor, ktorý túto technológiu používa. Masová výroba je naplánovaná na koniec roka.

komentáre
  1. Znie to zaujimavo, pockam si na tieto 3D procesory, ked pridu o rok/dva do MBP a potom pojdem nakupovat :-D snad to bude era, ked uz budu v MBP aj 2GB grafiky, a retina displaye. Ak ano, idem na plno do toho

    0
    0
  2. Pastier: mojko drzim ti palce a chvalim tvoj entuziazmus, ale mojko vedz ze na retinu s 2mb ram ti bude 13″ palcov malo. Neni vsetko 3d co sa blisti a vedz ze vela vody pretecie kym bude retina standard na vascom palcovom rozliseni ako ifon.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.