Pracuje sa na novej Apple Television?

Podľa zdrojov internetového portálu DailyTech sa Apple v poslednej dobe sústreďuje na dokončovanie projektu zjednocujúceho iOS a Apple TV do nového produktu vstupujúceho na TV trh. Jedným z možných názvov by mohol byť Apple Television. Na rozdiel od Apple TV predávanej Applom v súčasnosti za 99 USD (129 EUR) to má byť televízna stanica s veľkým displejom, ktorá by mohla v obývačke nahradiť takmer všetky súčasné zariadenia.

Illustračná fotomontáž Apple Television, Zdroj: 9to5mac.com

Existujú vzťahy medzi Apple a nemenovanou TV spoločnosťou, ktoré napovedajú, že práve ona by mohla poskytovať svoje LCD panely pre Apple Television. Podľa DailyTech je touto spoločnosťou Samsung. Výsledný produkt má poskytovať okrem služieb súčasnej Apple TV aj možnosti sťahovania aplikácií ako na iOS a streamovanie programov od internetových VOD (Video on Demand) poskytovateľov. Ak by Apple Television bežala na iOS, možnosť vyvíjať aplikácie špeciálne pre takúto platformu by do TV priemyslu priniesla veľkú revolúciu. Apple by týmto mohol vstúpiť aj na trh stolných hracích konzol. Ďalej napríklad NHL by mohla poskytovať streamovanie zápasov za poplatok, ktorý by sa im prostredníctvom Apple takmer celý vrátil. Portál Gizmodo ešte podotkol, že ak by sa Applu podarilo spraviť komplexné riešenie, ktoré by bolo prispôsobiteľné a pohodlné pre koncových používateľov, tak môžeme čakať ďalšiu revolúciu, tentokrát v TV priemysle.

Apple sa už dlhé roky stavia k Apple TV ako k hobby produktu, ale pod povrchom sa deje určite niečo väčšie. Nasvedčujú tomu pomerne časté špekulácie, dohady o budúcnosti Apple TV a mnohé vyjadrenia bývalých aj súčasných zamestnancov Apple. Steve Jobs sa viackrát nechal počuť, že jedine vtedy by sa púšťali do TV priemyslu, ak by výsledný produkt dokázal nahradiť množstvo prístrojov potrebných k skutočnému zážitku zo sledovania TV. Podľa zdroju DailyTech, bývalého zamestnanca Apple, je nový produkt perfektný a firma s ním plánuje „vytrieť kocúra Netflixu a jemu podobným“.

Apple Television montáž AppleInsider
Apple Television montáž Gizmodo

Apple Television by mohla nahradiť súčasné množstvo zariadení v obývačke, Zdroj: appleinsider.com, gizmodo.com

komentárov
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.