Pozrite si zaujímavé video vibrácie strún z vnútra gitary ukazujúce, ako funguje kamera iPhonu 4

Gitarista s YouTube menom justkylevids sa rozhodol zistiť, ako to bude vyzerať, ak bude filmovať iPhonom 4 z vnútra jeho gitary. Tento pokus ukazuje, ako funguje nahrávanie iPhonu 4. CMOS senzor iPhonu 4 totiž skenuje objekty diagonálne z ľavého horného do pravého dolného rohu, čo vytvára pri nahrávaní rýchlo sa hýbucich predmetov ako napríklad vibrujúce struny efekt, ktorý máte možnosť vidieť na videu. Samozrejme, takto sa struny v skutočnosti nehýbu.

komentárov
  1. lacike: a ako by to malo inak ist? zospodu nahor? takyto smer, teda z laveho horneho do praveho dolneho je najprirodzenejsi smer, takto napr. citame text ..teoreticky je to jedno aky bude ten smer ale prakticky je to najprirodzenejsie

    0
    0
  2. -> lacike: na to došli asi pode toho, že struny na sobě mají šikmé vlny. Možná by bylo pro laika jednodušší ukázat to fotografováním pohybujícího se předmětu.

    0
    0
  3. :D niekto objavil ameriku… ako nehnevajte sa na mna, ale toto je znam neduh (C)MOS senzorov oproti CCD – hovori sa mu aj padajuce steny. Skuste si natocit zvisly predmet v horizontalnom pohybe, ci uz zlava doprava, alebo naopak. Bude sa ohybat – je to dane tym, ze data su z cipu snimane po riadkoch a relativne pomaly.

    Tento jav sa snazia vyrobcovia eliminovat, kedze CMOS senzor je radovo lacnejsi na vyrobu ako CCD a ma mensiu spotrebu. Nevyhodou je spominana rychlost ziskavania dat z cipu a svetelnost. Posledne generacie CMOS senzorov su uz na tom velmi dobre a uz aj v profi oblasti pomaly ale isto CMOS vytlaca CCD aj z najvyssich radov kamier.

    0
    0
  4. No veru… ako poveda Hector – objav teplej vody :) To iste vam spravi aj zkradlovka – viac – ci menej vyrazne… Uzavierka CMOS je proste raz taka :) ale zase ma cmos ine vyhody :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.