Pozrite si dotykové riešenie Copy & Paste v podaní Microsoftu na iPade

Jednou z najdôležitejších zmien, ktoré prinieslo iOS 3, bolo to, že Apple konečne pridal možnosť Copy & Paste, teda jednoduchého kopírovania textu a obrázkov. Funguje to jednoducho, nad textom stačí podržať prst a následne posúvať ohraničenie zo strán tak, aby ste vyznačili tú časť, ktorú chcete kopírovať. Microsoft nám však teraz predstavuje v aplikácii Bing pre iPad svoju alternatívu. Stačí ak urobíte okolo textu, ktorý chcete kopírovať, svojim prstom kruh. Podľa vyjadrení Microsoftu tak nahradíte deväť krokov z riešenia od Apple jediným plynulým pohybom. Ako to funguje si môžete vyskúšať v bezplatnej aplikácii pre vyhľadávanie od Microsoftu, Bing for iPad..

Aké máte z tohto spôsobu Copy & Paste dojmy? Je vám sympatickejší ako riešenie od Apple?

komentárov
  1. takze, ked sa pomylim pri lasovani,tak sa mozem vracat spat a skusat znovu.
    chapem.V teorii pekne, v praxi naprd.

    0
    0
  2. apple riesenie je podla mna lepsie, toto je nejake divne… ak to oznacim, da sa to opravit, alebo musim oznacovat znovu ? Pride mi to dost krkolomne a nepresne…

    0
    0
  3. No já nevím ale co kdybych chtěl kopírovat nějakou větičku s půlky jednoho řádku do půlky druhého? Nejsem si teda moc jistý jestli by se mi to dělalo nějak extra pohodlněji, spíš naopak, ale nechci soudit něco co jsem netestoval :) a kde přesně Microsoft přišel k těm devíti krokům? Ať počítám jak počítám tak 1) Podržím prst nad prvním slovem 2) natáhnu nožičku k poslednímu 3) tapnu na Copy :) hmmm kde dělám chybu?

    0
    0
  4. Už jen to že to ukazují na Apple ipadu je zseměnšnilo na 200 %
    Stále nevidím 9 kroků…
    jak vemu větu s jednoho a půl řáku už borci neukáží..je to nereálné…

    0
    0
  5. Pride mi to efektne ale total neprakticke ale posudzovat nieco len z videa nieje zrovna najlepsi sposob usudku tak som si to chcel vyskusat v reale no link na appstore nejak nefunguje a ani priamo som tam bing nenasiel.

    0
    0
  6. Ako skopiruje soudruh z Microsoft celu vetu, ktora mu zacne na konci prveho riadku a skonci na zaciatku tretieho riadku? Tak.. naspat k rysovacim doskam a znova…

    0
    0
  7. Áno, “mordechaj” máš pravdu! MS je “ledaer”. Skutočným leadrom je v pestovaní vírusov a v znepríjemňovaní práce na počítači. Ale keď sa bavíme o leadri v technológiách, tak tam o MS nie ja ani len zmienka

    0
    0
  8. Oni to ratali asi takto:
    1. Zoom
    2. Podrzis na prvom slove prst
    3. Pretiahnes oznacenie az po koniec vety
    4. Tuknes na Copy
    5. Tuknes na vyhladavanie
    6. Tuknes na pole, kde sa zadava text
    7. Tuknes sa Paste
    8. Tuknes na Search

    ALe deviaty krok uz si domysliet neviem…

    0
    0
  9. Oni velmi dobre vedia preco ukazuju len taky jednodychy scenar.

    Btw, pre tych co nevedia o akych 9 krokoch hovoria, tak je to oznacenenie textu pastnutie do vyhdavania, go, klinutie na vyskedok v googli apod. Myslim si.

    0
    0
  10. Zase ďalšia ftákovina, ktorá charakterizuje celý Microsoft. Nedomyslené, nedotiahnuté ako všetko od Microsoftu. Presne ako povedal CaptainJamal – čo keď veta, resp. slovné spojenie začína na konci jedného riadku a končí na začiatku druhého? A ďalšia otázka – kde nabrali chytráci z Microsoftu tých deväť krokov pri riešení od Applu? Evidentne ani počty im nejdú… Mám pocit, že tí chlapci tam v poslednom čase šňupú koks… :-)))))))))))))

    0
    0
  11. hmmm, to ma clovek naozaj byt z tohto sotu schopny posudit pripadnu kvalitu tejto funkcie? myslim, ze sa tu nejadna o copy&paste v pravom vyzname slova, ale o rychlejsi sposob vyhladavania klucovych slov a to by asi fungovat mohlo…
    k pripomienkam:
    1. jednak malokedy vyhladavam celu vetu na nete, ale pouzivam key words ;)
    2. asi vychadzaju z predpokladu, ze klucove spojenia sa nerozdeluju na viacero riadkov ;)
    3. myslim, ze podaktori ste to tu zobrali troska cez cervene okuliare ;)
    4. radsej raz zazit ako 100x pocut, takze na seriozne hodnotenie tu je troska priskoro…

    0
    0
  12. Ako si firma ako Microsoft, môže dovoliť takto amatérsky natočiť niečo, ako propagáciu progresívnej technológie? A ešte chcú aj útočiť na prakticky najdokonalejší produkt na trhu. Všimnite si tú debilnú centrálnu kompozíciu a k tomu tie zatiahnuté žalúzie. Ani kameru si nevedeli dať do vodováhy. Keby tam nebol zdroj videa, tak si myslím že ide o podvrh. O funcionalite nehovorím, a dávam za pravdu predchádzajúcim diskutérom. PS: pozrite si diskusiu pod videom na YouTube.

    0
    0
  13. @Števo Bodor

    nemas najmensieho tusenia ako funguje vyvoj v ms a co vsetko vyvijaju. ale to je klasika. ty cervave jablko.

    0
    0
  14. Já bych to tak nepoužitelně neviděl, klikne na laso, a táhne od prvního písmenka k poslednímu. Jestli je to přes 3 řádky nebo jeden je úplně jedno. Potíž vidím jinde. Tohle není copy&paste, to co ukazovali je vyhledání Bingem vybraného textu ve dvou krocích. Ale když budu chtít kopírovat a vložit někam jinam, tak už zase musím někam ťuknout a vybrat co chci udělat. Zkrátka takhle na jednom slově za účelem jeho vyhledání to vypadá efektně a rychle, ovšem zakomponování všech variant použití způsobí že to nebude rychlejší než stávající způsob od Apple.

    0
    0
  15. 1) podrzat prst 2) oznacit text 3) tapnut na copy 4) otvorit new tab 5) tapnut do pola vyhladavania 6) tapnut na paste 7) tapnut na enter
    (otvorit new tab mozno ratali ako dva, mozno aj tri kroky).

    tie ostatne neviem napocitiat, napocital som ich maximalne 7.

    Lasso sa mi paci. Myslim ze tam je nejake AI aby rozpoznalo co chce clovek oznacit ak neoznaci uplne presne. Ale je to dobre akorat tak na copy do vyhladavania. Cize chyba v nazve clanku , nie “Copy & Paste v podani MS” , ale ” Copy & search v podani MS “. Na seriozne copy paste sa lasso nehodi. Jedine ze by bolo riesene tak, ze clovek spravi kruh okolo nejakych slov, a potvrdi ze to chce skopirovat, a paste by bolo nejake ine gesto. By mohlo byt usefull, zelezi na tom, ako by to bolo navrhnute.

    0
    0
  16. Mám pocit, že u M$ opět nepochopili, co by se mohli pokoušet okopírovat nebo zlepšit. Základním kamenem copy/paste na iOS je, že nikde není potřeba žádné ikonky pro tuto funkcionalitu. Prostě se kdekoliv udělá dvojklik a označí se text na daném místě s nabídkou co dál.

    M$ trvalo 20 let, než se mu povedlo plus/mínus slušně zkopírovat MacOS a to ho měl stále na očích. Jsem zvědavý kolik dekád jim bude trvat, než pochopí, co vidí před sebou v případe iOS.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.