Podľa náznakov v iOS 5 bude FaceTime možno fungovať aj cez 3G

Jeden z čitateľov 9 to 5 Mac získal screenshot z iOS 5, na ktorom systém ponúka iniciáciu FaceTime (riešenia na videohovory od Apple) cez mobilnú dátovú sieť. Doposiaľ bolo možné využívať FaceTime iba v prípade, keď boli používatelia na oboch stranách pripojení na Wi-Fi sieť. Nepočítame pritom riešenia pomocou jailbreaku či vytvorenie Wi-Fi hotspotu pomocou ďalšieho iPhonu, ktoré de-facto umožnili využívať FaceTime aj cez 3G. Skúsenosti s takýmto videotelefonovaním však ukazujú, že 3G na miestach s kvalitným signálom na dostatočne kvalitný videohovor postačuje.

FaceTime

Video hovory od Apple bude možno čoskoro možné využívať aj bez WiFI, Zdroj: sinfuliphone.com

Ak však Apple skutočne túto funkciu do finálnej verzie iOS 5 zahrnie, zrejme to nebude bez spolupráce s mobilnými operátormi, ktorí ju budú musieť na svojich sieťach povoliť podobne, ako museli povoliť iPhone internet tethering. Ide totiž o funkcie, ktoré môžu s veľkou pravdepodobnosťou výrazne zvýšiť vyťaženie mobilnej internetovej siete.

komentár
  1. nemohli tej hluposti dat nazov iChat ktora podporuje aj chatovanie aj imessage aj video prenos..nie nie kde ze na kazdu tupost budeme mat 20 aplikacii ktore po par rokoch zrusia

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.