Po pripojení iPadu 2 Wi-Fi k iPhonu 4 získate okrem 3G internetu aj GPS navigáciu

Za pomerne veľký rozdiel v cenách Wi-Fi a 3G verzie iPadu môže okrem možnosti dátového pripojenia cez 3G aj chýbajúci GPS čip vo Wi-Fi verzii. Absenciu 3G vyriešil Personal Hotspot, funkcia, vďaka ktorej môžete použiť iPhone 4 ako prenosný Hotspot, pripojiť sa naňho z iPadu a využívať tak jeho 3G dáta. Prekvapením však je, že okrem 3G dátového spojenia sa cez Personal Hotspot prenáša aj GPS signál.

iPad Wi-Fi s GPS signálom Informoval o tom používateľ, ktorý testoval navigáciu na iPade Wi-Fi pripojenom na Personal Hotspot iPhonu 4, pričom presná poloha sa prenášala z iPhonu 4 na iPad 2 približne každú minútu, pravdepodobne kvôli šetreniu batérie. iPady Wi-Fi aj staršie iPhony boli vždy schopné zistiť približnú polohu podľa dostupných Wi-Fi sietí, avšak akonáhle neboli žiadne v dosahu, na presnú polohu ste mohli zabudnúť.

Otázka je, že ak môžete mať na iPade Wi-Fi dátové spojenie 3G a GPS lokalizáciu z iPhonu 4, aký má zmysel kupovať 3G verziu iPadu? Samozrejme, sú používatelia, ktorí na iPade potrebujú mobilné dáta a GPS stále, a tak sa im príplatok zdá byť menším zlom ako neustále spájanie iPadu s iPhonom cez Wi-Fi. Pre bežných zákazníkov však investícia do iPadu 3G stráca opodstatnenie.

To, či tento postup funguje aj na prvom iPade, sme zatiaľ nemali možnosť odskúšať. Ak s tým máte skúsenosti, neváhajte sa o ne podeliť s ostatnými v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. podľa mňa niektoré WiFi, medzi nimi aj personal hotspot na iP 4, vysielajú informácie o svojom umiestnení a je to celkom štandardné riešenie. 3G verzia je skôr pre tých, čo nemajú iP 4, alebo nedbajú na príplatok a ušetria tým
    baterku, zvýšia rýchlosť (vynechá sa 1 zariadenie v ceste), majú dostupný internet stále, nie len keď majú nabitý iPhone, GPS je dostupné stále, dôležité najmä pre aplikácie na pozadí a netreba sa o to starať. Viac než dosť dôvodov, ide len o to, že cenový rozdiel je dosť veľký, takže či si to človek radšej pretrpí, alebo si doplatí.

    0
    0
  2. Prekvapenie ako pre koho , už starý iPhone 2G vedel GPS súradnice po pripojení k wifi hotspotom, čo bolo praktické v zahraničí kde nevedel vycucnút súradnice z BTS, fungovalo to napr. v McDonaldsoch

    0
    0
  3. takze ked chce niekdo vyuzit ipad ako navigaciu tak musi kupit 3g verziu ? nakolko hento sa aktualizuje iba kazdu minut

    0
    0
  4. Pro lidi, co iPad chtějí využívat naplno to smysl dává velký. Co si budeme povídat, Personal hotspot je pořád jen nouzové řešení a rozhodně to není na celý den běhání po městě, vzhledem k tomu, že baterka v iPhonu 4 také není bezedná. Tudíž koupě verze WiFi nebo 3G je čistě věc preferencí a tato funkce jen příjemná pro majitele WiFi modelu, kteří zkrátka nepotřebují všude mobilní internet. Nestavěl bych to do role, zda 3G verze má smysl, protože pokud budu neustále sdílet internet přes WiFi z iPhone 4, pak asi má :-)

    0
    0
  5. Jedna minútová aktualizácia je dosť aby sa to dalo používať ako navigacia v aute. Otazné je, či to bude fungovať aj pri vypnutom datovom roamingu. O pár dní idem von, tak to testnem.

    0
    0
  6. Tak toto jsem zjistil uz kdyz jsem jel s iPhone 4 a iPadem prvni generace. Takze se da vyuzit take u iPadu co se ted doprodava o cca 3.000Kc levneji, nez jaka bude cena noveho modelu.. ;-)

    0
    0
  7. 1 minutova aktualizacia je dost pre navigaciu v aute? Mne to pride prilis velke okno, ta jedna minuta :-) Ale neviem, nie som sofer…

    0
    0
  8. Je nezmisel používať ako navigáciu v aute niečo čo má až jedno minutovu aktualizaciu momentalneho miesta ,mozno tak na ceste kde su odbocenia 1-2km od seba, ale v meste pri pri castych odbockach by navigacia nevedela svoje aktualne miesto a tym by nevedela upozornit kedy presne mate odbocit.
    Je to vhodne na pesiu navigaciu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.