Oficiálna príčina smrti Steva Jobsa: zástava dychu a rakovina pankreasu

Minulý týždeň celý svet zarmútila správa o smrti geniálneho vizionára a spoluzakladateľa Applu, Steva Jobsa. Všetky správy sa pritom sústredili na to, čo v živote dosiahol, nie na príčinu smrti. Pomerne známou skutočnosťou totiž bolo to, že už od roku 2004 bojuje s ojedinelým typom rakoviny pankreasu. V roku 2009 podstúpil transplantáciu pečene, no ani to ho nezachránilo. Po následnej zdravotnej dovolenke z Applu sa síce do pozície riaditeľa vrátil, no začiatkom tohto roku na ňu odišiel opäť a naposledy. V auguste napokon oficiálne zo svojho postu rezignoval a jeho miesto zaujal Tim Cook.

Steve Jobs zomrel doma o tretej poobede, 5. októbra, vo veku 56 rokov na zástavu dýchania, ktorej príčinou bola pokročilá rakovina pankreasu. Pohreb pre úzky okruh najbližších sa uskutočnil minulý piatok, oficiálna rozlúčka Applu s pripomenutím jeho života sa uskutoční 19. októbra.

komentárov
  1. David: Áno, naozaj. Prípadne podžalúdková žľaza. Dúfam, že nešlo o Čechom typický pokus naznačiť, že máte ten najlepší jazyk na svete.

    0
    0
  2. No jo Davide, my aj na hokeji kricimee gooooolllll ( ako cely svet) len vy kricite branka …… :))))
    Ale aj tak najkrajsie je Cucoriedka :)))))) (ovocie, alebo dievca do 15 rokov :))

    0
    0
  3. to all: kolegove, snad bylo jasne (pokud ne, tak se omlouvam), ze neslo o vyvolani flame. Slovenstina (ci Slovencina) je krasny jazyk. Cestina taky. Jen me to proste zajimalo. ;-)

    0
    0
  4. Expi: no, ja teda na Komete (kdyz se me podari byt jednou za rok v Brne) kricim taky gool ;-) (teda pokud mam to velke stesti a Kometa jej da…. :( )
    A cucoriedka rulez.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.