Obrázkové puzzle od Valve Software láka na novú hru, pravdepodobne Portal 2

Valve Software rozoslal pred pár dňami vybraným médiám obrázky, ktoré nedávali žiaden zmysel. Ako sa neskôr ukázalo, spolu vytvárajú puzzle obrázku pripomínajúceho stroj z hry Portal. Druhé pokračovanie tejto výbornej a aj odbornou verejnosťou chválenej logickej hry má byť dostupné už 19. apríla. Portal 2 bude výnimočný aj tým, že by mal byť dostupný pre Mac a PC v rovnaký deň, pôjde teda o jednu z mála hier, ktorá nebude diskriminovať Mac hráčov oneskorením alebo úplnou ignoráciou tejto platformy. Samozrejme, Portal 2 bude k dispozícii cez Steam.

Portal 2 puzzle od Valve

Pravý horný roh puzzle stále chýba

Ako ste si určite všimli, vyššie uvedený obrázok obsahuje okrem samotného stroja aj rôzne čísla. Ide totiž o ARG (Alternate Reality Games), teda o hru z „alternatívnej reality“. V praxi to znamená, že na týchto stránkach sa sústreďujú všetci fanúšikovia Valve a Portalu a spoločnými silami odhaľujú tajomstvá, ktoré toto puzzle ukrýva. Samozrejme, ak máte pocit, že ste objavili niečo, čo ostatným uniklo, nič vám nebráni v tom prispieť k bádaniu vlastnými silami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.