Nový iPhone 4S sa na Slovensku začne predávať už 28. októbra

Najnovší smartfón od Apple, ktorý firma predstavila len včera večer, sa už o tri týždňe dostane aj na Slovensko a Česko. V predajniach slovenských operátorov sa zariadenie zjaví už ráno 28. októbra. Cena zatiaľ známa nie je. Tiež otázna je dostupnosť v APR.

Polnočný predaj iPhonu 3G v roku 2008.Apple dátum prezradil už na prezentácií a uviedol ho tiež v tlačovej správe. MacBlogu informáciu potvrdili aj hovorca firmy Slovak Telekom, pod ktorú spadá značka T-Mobile, Michal Korec. „Môžem potvrdiť, že iPhone 4S T-Mobile začne predávať 28. októbra.“

Viac informácií, vrátane ceny zariadenia, odmietol poskytnúť s odôvodnením, že dohoda s Apple stále nie je sfinalizovaná a detaily teda nie sú známe. Hovorkyňa Orange Slovekso Alexandra Piskunová sa nechcela vyjadriť ani k termínu spustenia, s rovnakým odôvodnením. Predošlé generácie telefónu od Apple ale vždy uvádzali títo dvaja operátori v rovnaký deň.

Kedy budú predávať iPhone 4S sme zisťovali aj u slovenských predajcov Apple Premium Reseller. Juraj Kluvánek, riaditeľ Software Partner, informáciu nevedel komentovať. Branislav Rentka z M:zone bol na tom podobne. „Všetko závisí aj od zásob,“ povedal. Obaja predajcovia by mali záujem predávať neblokovaný telefón, v minulosti však Apple na Slovensku uprednostňoval predaj cez operátorov.

Apple iPhone 4S

iPhone 4S.

Skoré uvedenie iPhonu 4S na Slovensku je novinkou. Dôvod je, že narozdiel od minulých rokov sa tentokrát Slovensko aj Česko dostalo hneď do druhej uvádzacej vlny. iPhone sa tak ku nám dostane len o niečo viac ako tri týždne po predstavení, zatiaľ čo v minulých prípadoch to boli dva až tri mesiace.

V prvej vlne krajín, v ktorých sa začne telefón predávať už 14. októbra, sa nachádza len sedem štátov — USA, Austrália, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Japonsko a Británia. Do druhej vlny sa dostalo 22 krajín, okrem Singapúru a Mexika sa všetky nachádzajú v Európe.

Foto: MacBlog, Apple

komentárov
  1. Ja by som 4S najradšej kúpil u APR za cenu, za ktorú ju ponúka UK Apple Store… 499GBP / cca 590€ je o 100€ menej, ako predávali naši opovia iP4 vo voľnom predaji. A o 170-200€ ako APR na SK…

    0
    0
  2. RomanXXII – z nového času to nieje, sľubujem :D a kontakt ti nemôžem prezradiť, pretože by to malo dôsledky. dúfam, že to chápeš.

    0
    0
  3. Tak som zvedavý hlavne na ceny u operátorov. Ako tu bude s verziami u operátorov? 4-ka bude už v ponuke len 8GB a S-ko 16, 32, 64GB? Alebo 4-ka bude, ešte aj 16 a 32GB? Pôjdem asi do eSka, jedine že by dali na 4-ku velmi priatelnú cenu, resp. ak nedajú na eSko extrémne vysokú, neúnosnú cenu.

    0
    0
  4. Podla mna 4 ani 3gs sa nevrati do ponuky a bude k dispozicii len 4s. Neviem preco, ale operatori u nas vzdy davali len do ponuky najnovsi typ (3gs vystriedalo 4, aj ked bol dostupny aj 3gs). Je sice pravda, ze 3gs a 3g sa predavali urcity cas naraz, no 3g bolo za taku cenu na pausal, ze v bazare sa nove predavali o polovicu lacnejsie.

    0
    0
  5. kupte si letenku do Zürichu, iPhone 4S vas vyjde o vyše 100 EUR lacnejšie pri verziách 32 a 64 je rozdiel až do 180 EUR. A máte ho priamo z Apple Store nie nejaké pancovane od mobilných operátorov!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.