Nový iPad a iPhone sa možno budú dať využiť na bezkontaktné platby

Nasledujúca generácia iPhonu a iPadu bude vybavená technológiou near field communication (NFC), ktorá umožňuje komunikovať dvom zariadeniam na krátku vzdialenosť a dokáže zastrešiť napríklad bezkontaktný platobný systém. Pre spravodajskú agentúru Bloomberg to potvrdil konzultant Richard Doherty, odvolávajúc sa na hardvérových inžinierov pracujúcich pre Apple.

Technológia NFC, ktorá je veľmi podobná RFID, umožňuje prenášať na vzdialenosť niekoľkých centimetrov rozličné informácie a súbory. V decembri túto funkciu ponúkol googlovský telefón Nexus S a podpora je rovnako v systéme Android.

iPhone NFC

Foto: ilustračné (Apple/iStockpho­to)Bloomberg špekuluje, že Apple by mohol spustiť systém bezkontaktných platieb prepojený s používateľovým účtom v iTunes store, čo by vec výrazne zjednodušilo. Apple by mohol podľa Richarda Dohertyho dokonca skutočne naštartovať doterajšiu pomalú adaptáciu tejto technológie.

Agentúra Bloomberg však uvádza aj to, že plány firmy Apple sa môžu zmeniť a funkcia môže byť odložená. Novinka znie napriek tomu celkom reálne, keďže minulý rok najal experta na near field communication Bengamina Vigiera.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.