Nový 27″ LED Cinema Display – neprekonateľná dockovacia stanica pre váš MacBook

V súlade so špekuláciami Apple popri ostatných novinkách odhalil aj nový vylepšený 27″ LED Cinema Display. Dizajnovo sa od predošlého modelu prakticky nelíši, no prináša pripojenie cez Thunderbolt, čo po prvý raz umožní na kompatibilných Macoch pripojiť na jeden Thunderbolt port hneď dva displeje. Thunderbolt umožnil urobiť z tohto displeja neprekonateľnú dockovaciu stanicu. K vášmu MacBooku totiž stačí pripojiť Mag Safe konektor a Thunderbolt – obidva priamo z displeja – a v priebehu niekoľkých sekúnd získate okrem obrovskej zobrazovacej plochy aj zabudovanú FaceTime HD kameru, reproduktory 2.1, tri USB porty, jeden FireWire 800 port, jeden Gigabit Ethernet port a nakoniec aj druhý Thunderbolt port.

Nový 27″ Apple LED Cinema Display by mal byť v USA dostupný za cenu 999 USD v najbližších 60 dňoch.

komentárov
  1. Dokovacia stanica pre mna znemana, ze nemusim pripajat ziaden kabel, a jednym pohybom notebook pripojim odpojim, neriesi to ethernet pripojenie, ktore by som stale musel pripajat do notebooku, takze uplnou dokinou by som to nenazval a urcite nie neprekonatelnou.
    Takisto to neriesi jednoduchy sposob uzamknutia, co je dalsia vyhoda docking station, ja mam svoju dokinu pevne prisrobovanu o stol plus mam natiahnuty kensigton priamo do dockiny a ked ho zakmknem zamkne sa v nom aj notebook, “kabel” je vedeny aj cez stojan LCDcka, takze mam jednoducho uzamknutu dokinu, notebook aj monitor, co pri firmach, kde v noci kancelarie chodia upratovat externe firmy je relativne dolezita zalezitost.
    Je to vsetko cool, ale na HPckovej dokine som vedel uz davno mat vyvedene dva monitory, mam na vyber vsetky mozne vystupy, audio out, a nemusim zapajat rucne ani jeden kabel.
    Ultimatne to nie je ani zdaleka, a je to jedna z veci, ktora mi na macbookoch chyba, profesionalny notebook by mal mat dock konektor a “naozajstnu” dokinu, lebo tie propagacne fotky macbookov v biznis prostredi kde sa krasni mladi ludia na seba ceria na meetingu za stolom, kde je vsetko Apple, vratane ovocia v strede stola , v reale vyzeraju tak, ze clovek sa ide zaskrtit lebo vsade trcia aspon tri kable

    0
    0
  2. Nevie niekto ako nastavit final cut pro X tak ako na obrazku ? mam iMac 27″ a k tomu pripojeny 22″ samsung a presne takto to potrebujem nastavit

    0
    0
  3. Tak mat zvysnych 1000 EUR hned by som si to kupil :) Toto by som s mojim novym MacBook Pro urcite vyuzil :) Inak ten LCD display je taky drahy pretoze je tam ten thunderbolt port alebo ze je to Apple? :)

    0
    0
  4. karolito: Pise sa ze ti to vyvedie aj ethernet…
    Radoslav: Nemal by to byt problem. Mam to nastavene rovnako len momentalne som mimo strizne. Nastavil som to jednoducho nativne som klikol na nejake rozlozenie.
    mitrax: Mozno preto ze to nie je lcd uz :)

    0
    0
  5. karolito: praveze to ma ethernet a gigovy, vazne staci zapjit thunderbolt a magsafe z monitora, kukni detailne foto a popis na apple webe.

    ale ano zazil som ibm aj fujitsusiemens docky a je to iny pocit pracovat systemom cvak a ides. otazna je estetika ked tam notebook nemas. mne 2 kable na okraji stola pri nepouzivani vadia menej ako dock v strede do ktoreho ide 5+ kablov

    uvidime ako to bude s tym optickym kablom v magsafe do buducna.

    inak skoda ze tie kable nemozu byt optional cierne nech to ladi s koncepciou hlinik a cierna, a nebije tak do oci napr na tmavom stole (mam cierny)

    0
    0
  6. Ako by to fungovalo s Macbookom bez TunderBold portu. Je možné to prepojiť cez USB ako staršiu Cinemu ? Lebo kúpiť Cinemu a potom ak by som upgradoval tak by som nemohol využiť nove features…

    0
    0
  7. Sudruhovia v Apple to bud nedomysleli, alebo uz naozaj nemaju zaujem o prafesionalnu oblast… Nechapem preco nemoze byt option matny povrch. Kludne by som vydriduchom priplatil 200€, takto proste az mi ACD 30″ dosluzi, nemam cim nahradit ( mam ale nie od Apple ).

    0
    0
  8. A nieco o displeji samotnom? Kable ma vobec nezaujimaju. Ani na webe neuvadzaju, aky typ LED podsvietenia to ma. Ono biele led su na verne a hlavne siroke zobrazovanie farieb na figu…

    0
    0
  9. mitrax:
    Drahy je proto ze je to IPS, 27″ TN se daji sehnat i pod 10k, kvalitnejsi IPS tak od 15k+ takze 1000$ odpovida a 1000€… no Evropa ze =)

    0
    0
  10. mitrax: S-IPS displej s LED podsvietenim – to nikde inde nekupis. Top of the top.

    Dalej: videokamera, mikrofon, reproduktory, USB hub, audio vystup, Ethernet, FireWire, thunderbolt (a teda dalsi displej nan).

    Zda sa ta cena stale tak vysoka? Len za holy S-IPS displej serioznejsej znacky bez LED podsvietenia vyhodis okolo 500 €.

    0
    0
  11. idealny monitor na doma, minimu kablov
    nevyhoda je praca, tam musime vystacit so starou cinemoou 20,23,30

    som zvedavy ci s tym apple nieco bude robit

    0
    0
  12. Jozef Remen: S-IPS panel s LED podvietenim z bielych LED ako pouziva apple ani zdaleka nie je top of the top. Je to skor degradacia S-IPS panelu nevhodnym typom podvietenia. Spytajte sa profesionalnych grafikov a tych, ktory pracuju na profesionalnych monitoroch. V nich je totiz bud RGB LED podvietenie, alebo este stale castejsie sice stara, ale lepsie zvladnuta CCFL technologia. Biele LED su skor na cenu, nez na kvalitu :) O nalestenom povrchu radsej pomlcim… Ale inak je to pekne zabalene…

    0
    0
  13. keby si nekecal S-IPS+LED ponúka HP, LG,… možno nie v SR, ale ten kto chce takýto monitor nemá hlboko do vačku a nemá problém si ho kúpiť napr. v rakúsku, nemecku, či doviesť

    0
    0
  14. Navyse by som si tipol, ze to nie je S-IPS, ale E-IPS, ale to nie je podstatne. Na bezne pouzitie pekne (osobne by som si ho kvoli lesklemu povrchu nekupil – na druhej strane, kto ma deti tak to sklo asi uvita), na profi pouzitie su lepsie moznosti (hlavne s HW kalibraciou podsvietenia, viac ako 8 bitovou LUT atd.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.