Nové správy o príprave iPhone 5 a iPad 3

Taiwanskí dodávatelia Apple informovali o príprave súčastí pre budúce iOS zariadenia, konkrétne iPhone 5 a iPad 3. Informoval o tom server DigiTimes. Podľa týchto informácií by mal nový iPad 3 disponovať displejom s vysokým rozlíšením a mal by byť vydaný spolu s iPhone 5 v septembri alebo októbri tohto roku.

Príchod iPhone 5 je všeobecne očakávaný, no predstavenie iPadu 3 už v tomto roku by bolo veľkým prekvapením vzhľadom na relatívne nedávne uvedenie iPadu 2. Podľa zdroja DigiTimes má skorý príchod iPadu 3 oslabiť konkurenciu skôr, než tá bude sama schopná dodávať takéto zariadenia.

Predstaví Apple na jeseň nový iPad?

O možnom príchode iPadu 3 túto jeseň písal začiatkom roka na svojich stránkach Apple analytik John Gruber. Vyslovil domnienku, hoci ako sám uviedol, išlo len o jeho úvahu nepodloženú žiadnym zdrojom z Apple, o tom, že by Apple mohol spojiť cyklus uvádzania nových iPadov s iPodmi na jeseň. A keďže by Apple zrejme nechcel čakať rok a pol na uvedenie nového iPadu, pravdepodobnejšie by bolo ho uviesť už túto jeseň a tým si zaistiť výrazný náskok pred konkurenciou.

iPad IPS

Úž prvý iPad mal kvalitný IPS displej

Pred pár týždňami sa o budúcom Retina displeji vyjadrila skepticky skupina expertov v DisplayMate tvrdiac, že by displej s takým veľkým rozlíšením trpel nižším kontrastom, priveľkou spotrebou a predstavoval by príliš veľkú záťaž pre hardvér.

Zdroje DigiTimes tvrdia, že nový iPad 3 predsa len Retina displej mať má. Zdroje konkrétne uvádzajú 250 dpi, čo viac menej sedí na 2048×1536 px, teda rozmery, ktoré by mal displej iPadu, ak by sa jeho rozlíšenie zdvojnásobilo rovnako ako v prípade iPhonu 4. Že Apple testovalo iOS s takýmto rozlíšením vieme okrem iného aj z nálezov v iBooks 1.1 v januári 2011, kde boli nájdené časti grafiky v takomto rozlíšení.

Či nakoniec Apple na jeseň nový iPad uvedie sa dozvieme už o niekoľko mesiacov.

komentárov
  1. nový iPhone sa očakáva ale skôr sa prikláňam k názoru že to bude zase tak ako to bolo s iPhonom 3G, že spravili 3GS a potom až 4ku, takže teraz to bude asi iPhone 4GS a iPady nebudú nové to by bola zbytočnosť…. apple má už aj tak dosť veľký náskok pred konkurenciou tak načo to preháňať….

    0
    0
  2. Když vezmu v potaz, jak nestíhá Apple uspokojovat poptávku po iPad 2, tak nechápu proč by ten model přebíjel něčím jiným. Jedině snad, že by věděl o protitahu konkurence a byla to obranná reakce.

    0
    0
  3. Metal je mozne ze ho predstavia pretoze uz je “protitah” konkurence.. Samsung predstavil desat palcovy display s vysokym rozlisenim a tablety s tymto displayom by mali byt zevraj na konci roka.. ak je to pravda je dost realne ze iPad 3 bude predstaveny ku koncu roka..

    0
    0
  4. Server DigiTimes už informoval aj o tom, že PlayStation 4 by mala byť v obchodoch na Vianoce 2012, takže neviem, či si z  nás robia srandu alebo majú nejaké super zdroje :))))

    0
    0
  5. Iphone 3gs nazvali najma preto ze nebol iphone 2 a aby nastupili na trend ciselnych oznaceni, kde stvorka bude stvrty telefon v rade.
    Proti uvedeniu ipad 3 hovoria nestihanie dodavok a v prospech tlaky konkurencie. Tak si vyberme :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.