Nové MacBooky Pro ešte tento rok, výraznejšie zmeny ale nečakajte

Podľa zdrojov AppleInsideru môžeme očakávať nové MacBooky Pro ešte tento rok. Aj naďalej však zostanú verné svojmu dizajnu, a tak zrejme prinesú len menšie zmeny a vylepšenia. Tie by sa mali týkať najmä výkonu procesorov. Unibody MacBooky Pro boli predstavené už v roku 2008 a až na pár drobností nepriniesli žiadne dizajnové zmeny. Aj keď je dizajn v súlade s aktuálnou produktovou radou Applu, vo všeobecnosti sa očakáva, že Apple predstaví novú generáciu tenších MacBookov Pro, ktoré budú samozrejme ešte výkonnejšie, no svojim dizajnom a hrúbkou sa budú viac podobať na MacBooky Air.

Porovnanie hrúbky 15″ MacBooku Pro a 11″ MacBooku Air

Čo by ste na súčasných MacBookoch Pro zmenili vy? Vyhovuje vám ich dizajn? O svoje názory sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Neviem ako je to u najnovších MBP ale chladenie na mojom je problém a dosť zásadný.
    Neviem si predstaviť tenší stroj podla mna by to bol problém uchladiť.
    Inač konštrukcia dostatočne húževnatá

    0
    0
  2. Len nech prosím ponechajú SuperDrive! Lebo vláčenie MBA SuperDrive mi nie je po vôli, .. Súhlasím s tvrdením Apple, že je čím ďalej menej potrebná v MB, ale v mojom prípade nie, .. :-/

    0
    0
  3. ten dizajn je velmi jednoduchy a v tom je aj jeho sila a krasa…ale nebol by som prosti keby aspon existuje moznost vyberu roznych farieb…

    0
    0
  4. Ja by som bol za zmenu dizajnu, nie nejakú extrémnu, ale minimálne odstránenie DVD mechaniky by ma potešilo. Ak by sa napríklad hrúbka zmenšila o nejaké 3mm a pribudol by tam displej s vyšším rozlíšením tak by som bol nadmieru spokojný.

    Ak ostane dizajn rovnaký, tak dám prednosť MacBooku Air, predsa len, kupovať stroj od Applu s takmer 4 ročným dizajnom, ktorý je síce pekný, ale hardvérovo mierne zastaralý (už spomínana mechanika, displej s nízkym rozlíšením) sa podľa mňa neoplatí.

    0
    0
  5. Dizajn je absolútne OK. Snáď len odstrániť mechaniku, pridať 1-2 USB s väčším rozostupom a hlavne dať na poriadok WiFi… Inak spokojnosť.

    0
    0
  6. Osobne by som bol za ostranenie CD mechaniky ktora zabera az priliz vela miesta. Mohla by ju nahradit tensia bateria ktora by vyplnila priestor a tym by sa mohla bud predlzit zivotnost alebo znizit hrubka a hmotnost.
    Zo zmien by som chcel oba USB verzie 3.

    0
    0
  7. som velmi zvedavy, ci sa nieco zmeni, pretoze podla mna je aktualny unibody dizajn bezchybny. tak uz sa bude hadam len uberat na hrubke a pridavat na parametroch.

    0
    0
  8. podla mna casom zaniknu , tak ako macbook white , a budu ponukat len jeden model v roznych velkostiach a bude o air , ved aj ipad a iphone maju len jeden a lisia sa len vo velkosti pamete :)

    0
    0
  9. Dizajn mi vyhovuje naozaj sa nemam naco stazovat.. az na ostre hrany ktore obcas “rezu” do ruky ked pisem ale to je zanedbatelne :)

    Co by som zmenil je asi nizsia vaha. Okrem dizajnu a vahy ma nenapada preco by mali vyjst nove stroje ked viacmenej su vykonne a zaroven drzia standard Applu.. (quad core, thunderbolt) ibaze by SSD?

    0
    0
  10. Ja vám poviem, čo by som zmenil: Tú zliatinu hliníka by mali nahradiť zliatinou zirkónu, o ktorej všetci tak básnia – Liquidmetal – alebo inou zliatinou, ktorá je odolnejšia, než tá súčasná (nemám predstavu, aké sú náklady na Liquidmetal a aktivita Apple v tomto smere mohla znamenať len jej využitie napríklad vo vnútorných komponentoch).

    Výrazné dizajnové úpravy okrem odstránenia toho skla cez obrazovku a zlepšenia chladenia nepotrebujem. MacBook Pro sa dlhodobo na miesta bez možnosti nabíjania batérie aj tak nehodí, takže batéria vymeniteľná do 30 sekúnd nie je nutná.

    Tenšie ani ľahšie tie notebooky nepotrebujem – hlavne nech sú výkonné a nespália pri záťaži podložku a vnútorné komponenty.

    Nový dizajn by som uvítal pred začatím masovej produkcie Ivy Bridge, nech dovtedy odstránia prvotné nedostatky, ktoré sú pre Apple v posledných rokoch tak bežné.

    Samozrejmosťou je pre mňa odstránenie optickej mechaniky a doplnenie dedikovaného SSD disku pre operačné systémy (povedzme 32 GB, nech sa mi tam zmestí aj Windows a Linux). 16 GB RAM by tiež nebolo z dlhodobého hľadiska zlé.

    0
    0
  11. Co by som zmenil ja?

    Ja by som zmenil hlavne dizajn na Air=like. To je bez mechaniky, s SSD diskom a moznostou ram az do 8gb. Na 15″ modeli tensi ramcek displaya ako je teraz na 17″. Takisto ak ostane 13″ pro rada (a nie len air) tak 4jadrove CPU i5/i7.

    0
    0
  12. Dizajn je super. Hlavne by bodol vykonnejsi procesor s nizsou spotrebou, 2GB grafika, ak sa da uchladit, 7200rpm disk ako standard pri top modeli 15 palcovom a 17tke a vyssie rozlisenie displaya v standarde. Ak sa toto zmeni, kupujem

    0
    0
  13. ja mam 13″ mbp early 2011, teda poslednu generaciu… v prvom rade by som tam zacal pchat uz v zaklade 8GB ramky, pretoze pri Lione sa to obcas ziada (lacna zalezitost, ja som svoje kupil za nejakych 35libier z amazonu). v druhom rade – 1440×900. nutne. v tretom rade – nieco robit s tou grafikou a dost castym zahrievanim procesora nad 80stupnov.

    ale na to, ako mu davam zabrat (vektory, velke rastre, edit HD videa a pod.), funguje nadherne a som velmi spokojny :)

    0
    0
  14. Ja nepozorný po sebe musím začať čítať – nie zirkónu, ale zirkónia.

    Ešte by som chcel dodať, že súčasné klávesnice Apple s nízkym profilom sú nekomfortné. Nech zmenia aspoň tie externé.

    0
    0
  15. Podla mna nepojde o nic zasadne takze podla mna plac nad novokupenym mbp podla mna vobec nieje na mieste Podla mna nevyhodia mechaniku ani nic radikalne to nebude inak by odlozili vydanie mbp o 3 mesiace aby vyssiel zaroven s air a lionom

    0
    0
  16. @michal mucha: ethernet nie je problem, na spodu mas este dobre 3-4mm k dobru :) to zaoblenie myslim … a kebyze pridaju 3ti usb port na 13″ model tak ani ethernet nie je problem lebo existuje redukcia … len nech je to uz USB3.0 lebo 2 ma iba 480MBit/s a to mi akosi nestaci :)

    0
    0
  17. Ja si osobne myslim, ze Apple coskoro skonci s vyrobou Macbook Pro a ostane akurat MBA, ktory sa bude vyrabat od 11 az po 17”. Pretoze ked MBP nebude mat mechaniku, naozaj nevidim dovod kupy MBP miesto MBA, kedze MBA ma uz takmer vsetko, co Pro +nizka hmotnost a male rozmery.

    0
    0
  18. radsej tichsi ako tensi, cize

    lepsi tepelny manazment, nech zbytocne nehuci
    HD antiglare OLED display
    8GB RAM standard, 16 GB BTO
    priamo na doske 4xSSD v RAID-5 ako bootovaci disk
    USB 3

    0
    0
  19. ZAUJIMAVE , ZE SKORO KAZDY JE ZA ZRUSENIE DVD MECHANIKY A REDUKCIE DOLEZITYCH PORTOV AJ ZA CENU ROVNAKEJ , ALEBO DOKONCA VYSSIEJ CENY … JA SA OSOBNE CUDUJEM , PRETOZE USETRIA NA MATERIALOCH , LICENCIACH ATD. A PRITOM MAJU VYSSI ZISK ! TYM NEPOPIERAM , ZE SU KVALITNE , MOZNOST DVD MECHANIKY ALEBO MATNEHO DISPLEJA BY MOHLI PONECHAT !

    0
    0
  20. Optická mechanika – pryč. SSD disk – dovnitř :-D S tou optickou mechanikou bych se klidně vsadil, že ji v nové generaci odstraní. Musí. Mohli to už udělat i dřív, si myslím. Pro některé to bude možná poprask, ale optický mechanika není nic, co bysme si měli tahat s sebou v notebooku. Externí naprosto stačí a i na tu se mi chytá prach :)

    0
    0
  21. Nechápem čo tu všetci nariekate nech dajú mechaniku preč… mám MBP13 2011 a nie je problém si dať preč mechaniku a dať si tam SSD disk na OSX…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.