Nové MacBooky Air vrátane 15″ modelu zrejme už v prvom štvrťroku 2012

Na základe informácií zo zdrojov stránok Digitimes to vyzerá tak, že Apple plánuje predstaviť aktualizované MacBooky Air v prvom štvrťroku 2012. Okrem výkonnejších 11,6″ a 13,3″ modelov však dôjde aj k zásadnejšej zmene – pribudne úplne nový 15″ MacBook Air. Apple tak bude priamo konkurovať ultrabookom, ktoré postupne prenikajú na trh.

Aktuálne MacBooky Air by pritom mali zlacnieť. Trochu nezvyčajne sa tak ale nemá stať až po predstavení novšej generácie, ale ešte skôr. Apple si tak chce zabezpečiť udržanie rastu svojho podielu na svetovom trhu notebookov.

Správy o ultratenkom 15″ notebooku od Apple už síce po internete kolujú nejaký ten mesiac, no stále sa debatovalo o tom, či pôjde o MacBook Pro alebo MacBook Air. MacBook Air sa momentálne predáva v 11,6″ a 13,3″ uhlopriečkach, MacBook Pro v 13,3″, 15,4″ a 17″. Minimálne podľa tejto správy to začína vyzerať tak, že namiesto ultratenkého 15″ MacBooku Pro uvidíme rovnako veľký MacBook Air, čím sa uhlopriečky Air a Pro budú ešte viac prekrývať.

komentár
  1. ja si radšej počkám na MBP lebo ten posledný upgrad bol otrasný … MBA ma designovo veľmi neláka viacej sa mi pači MBP…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.