Nová funkcia v iOS 5 zabezpečuje prenos informácií z ID3 tagu pri prehrávaní hudby cez Bluetooth

iOS zariadenia od verzie iOS 3 disponujú možnosťou streamovať hudbu cez Bluetooth. Táto funkcia sa hodí napríklad v autách, kde je okrem prehrávania hudby v autách so zabudovanou handsfree sadou možné ovládať hovory či navigáciu cez ovládacie prvky auta. iPhone pritom môže byť vo vrecku či v kabelke, prípadne sa môže dobíjať. Jednou z prvých značiek, ktoré ponúkali takúto integráciu s iPhonom bol Mercedes-Benz už od jeho prvej verzie. Mercedes-Benz ponúka špeciálne kolísky, do ktorých je možné iPhone zasunúť.

Mercedes iPhone

Automobily značky Mercedes patrili medzi prvé, ktoré ponúkali integráciu s iPhone. Zdroj: www.macblog.sk

Po vydaní iOS 4 sa objavili problémy s prenosom mien kontaktov v telefóne do systému v aute, ktorý si mohli všimnúť práve majitelia áut značky Mercedes. Problém bol nakoniec vyriešený v aktualizácii iOS 4.1 po spolupráci medzi Apple a Mercedes-Benz, o čom sme svojho času písali aj na našich stránkach.

Prius

Prehrávanie hudby cez bluetooth využíva napríklad Toyota Prius (na obrázku). Zdroj: tuaw.com

iOS 5 túto funkciu ďalej rozširuje, keď cez Bluetooth pri prehrávaní hudby prenáša navyše aj meno interpreta, názov piesne a názov albumu z ID3 tagu súboru. Používateľ tak už nebude na displeji svojho automobilu (resp, iného zariadenia, do ktorého bude hudbu streamovať) vidieť len vágne „track xxL“.

komentáre
  1. k tomuto streamovaniu cez BT treba dodat, ze toto podporuje len autoradio s funkciou A2DP, netusim co tato skratka znamena, no ak autoradio toto nema, tak si nepomozete, mam totiz autoradio becker, kt nepatrilo k najlacnejsim, je to nemecka spicka, no kym som prisiel na to, preco neviem streamnut hudbu do radia, tak ma isiel slak trafit…

    0
    0
  2. enko: pravdu mas, je divne, ze to v clanku nebolo spomenute. A2DP ale nepomoze, ten sluzi len na prenos zvuku (Advanced Audio Distribution Profile).

    Co radio musi podporovat je protokol AVRCP. Audio/Video Remote Control Profile. Teda dialkove ovladanie prehravania cez Bluetooth. Musi sa jednat o verziu protokolo AVRCP 1.3, lebo az ta prisla s podporou prenosu metadat na druhe zariadenie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.