Nokia a Microsoft chcú spoločnými silami oslabiť pozície iOS a Androidu, oznamujú to vo videu vytvorenom na Macu

To, že Nokii sa nedarí a predaje jej telefónov majú klesajúcu tendenciu, nie je žiadnym tajomstvom. Podobne je na tom aj softvérový gigant Microsoft, ktorý síce predstavil inovatívny operačný systém Windows Phone 7, ale k žiadnemu zásadnému zlomu v predajoch nedošlo. Samozrejme, obidve tieto spoločnosti vidia príčinu ich relatívneho neúspechu v silnom postavení lídrov tohto trhu – Google a Apple s OS Android a iOS. Microsoft a Nokia preto dospeli k záveru, že najlepší spôsob ako pozície Applu a Googlu oslabiť je spojiť ich sily.

Dopad na nás, spotrebiteľov, nebude výrazný. Smartfóny od Nokie budú používať operačný systém Windows Phone 7 a to je asi tak všetko. Naopak zamestnanci Nokie z toho nie sú veľmi nadšení, približne 1000 z nich na protest odišlo na hodinu z práce. Negatívny vplyv to malo aj na akcie Nokie, ktoré klesli o 14 %. Nokia pôvodne zvažovala ako alternatívu aj Android, no nakoniec sa rozhodla pre Windows Phone 7.

Úsmevná je aj reakcia jedného zo zamestnancov Googlu, ktorý cez Twitter zverejnil toto (voľný preklad): „Spojením dvoch moriek nevznikne orol“. Apple sa k spojeniu Nokie a Microsoftu nevyjadril, s najväčšou pravdepodobnosťou totiž toto spojenie nebude mať na ich produkty zásadnejší vplyv. To isté sa dá povedať aj o Googli, ktorý sa taktiež nemusí obávať o predaje smartfónov s operačným systémom Android.

Nokia spolu s oznámením zverejnila aj nasledujúce video. Ak patríte k používateľom softvéru pre úpravu videa od Apple, iMovie, zvučka v tomto videu vám je určite známa. S názvom Pendulum totiž patrí k základnému výberu ozvučenia v softvéri iMovie, použitá bola aj pri predstavovaní nových unibody MacBookov Pro v roku 2009. Nokia teda pre oznámenie spolupráce s Microsoftom použila s najväčšou pravdepodobnosťou Mac a iMovie.

komentárov
  1. Po najhoršom telefóne aký som kedy mal (N96) som Nokii prestal na dlhú dobu veriť. Čo stále platí a ani po tomto spojení “mocností” sa to pravdepodobne nezmení.

    0
    0
  2. Mě se nechce věřit že by tam tuhle hudbu opravdu dali, zezačátku jsem si myslel že to je nějaká parodie, ale oni to fakt udělali i s touhle hudbou! :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.