Nintendo sa možno napokon nevyhne vývoju hier pre iné platformy vrátane iOS

Herný gigant Nintendo momentálne zažíva krušné chvíle. Akcie sú na šesťročnom minime a o relatívne novú hernú platformu Nintendo 3DS nie je očakávaný záujem. Vôbec po prvý raz bola táto spoločnosť nútená znížiť v Japonsku ceny o 40 % už v prvom polroku predaja. Tlak investorov však neslabne a žiadajú radikálnejšie zmeny, ktoré opäť vrátia firme silu a zvýšia hodnotu akcií. Jednou z nich by mohol byť vývoj hier pre iPhone a ďalšie konkurenčné platformy.

Dochádza Super Mariovi na Nintende dych?

Práve toto bolo pre Nintendo vždy zakázaným ovocím. Svoje hry vydávalo len na svoje zariadenia. Sila značiek ako Pokémon, Super Mario alebo Zelda totiž vždy stačila na to, aby si fanúšikovia zakúpili hernú konzolu od Nintenda. Čo fungovalo v minulosti už nemusí fungovať dnes a vyzerá to tak, že množstvo ľudí, ktorí si kvôli týmto hrám kúpia konzolu od Nintenda, klesá. Uvedenie známych hier od Nintenda na iPhone či iPad by firme určite získalo milióny súčasných a najmä nových fanúšikov.

komentáre
  1. Prave spominane hry ako Mario alebo Pokemon este nie su pre Nintendo 3DS. Mario pride az v novembri/decembri a Pokemon 3D sa pripravuje. Prave to je dovod slabsich predajov. Bola to chyba Nintenda, kedze sa spoliehal na vyvojarov tretich stran, ale ludia chcu proste hlavne jeho vlastne kultove hry, ktore si Nintendo odlozilo na Vianoce.

    Predaj sa hned zlepsil po spusteni predaja Zeldy, a rovnako pojde hore po uvolneni dvoch hier s Mariom. Nintendo tak urcite nie je odkazany na vyvoj pre iPhone. Len urobili strategicke chyby ako prehnana cena za konzolu a malo hier pri spusteni predaja… Ale to sa da odstranit a uz na tom ako to vyzera zacali pracovat.

    0
    0
  2. ovladanie cez dotykovu obrazovku sa ani neda porovnat s tym ake ovladace ma nintendo. viem si predstavit ze by sa predaval niaky bundle .. hra + hardware ale to uz je lepsie to mat na tv ako na iOS

    mozno niake starsie tituly by sa uzivili ale teraz je nintendo uz inde, len nech sa im dari pre mna su hry ako mario galaxy, kart alebo donkey kong vybornou alternatou k tomu co ponuka mainstream na xboxe ale playstatione

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.