Nintendo je v strate takmer miliardu USD

Zatiaľ čo Apple láme jeden rekord za druhým nielen počas oznamovania finančných výsledkov, Nintendo na tom nie je ani zďaleka tak dobre. V polroku, ktorý skončil 30. septembrom, zaznamenalo stratu takmer miliardu USD. Stratu zaznamenala firma prvý raz po viac ako 30 rokoch. Okrem starnúcej hernej konzoly Wii, ktorá pôvodne vedela zaujať svojskou grafikou a pohybovým ovládaním, ktoré však už dnes ponúka aj Xbox a Playstation 3, na tom majú svoj podiel aj iOS zariadenia a zariadenia s Androidom. Spotrebitelia totiž stále viac a viac nahradzujú prenosné herné konzoly práve týmito zariadeniami. A aj keď si na iPhone nemôžete zahrať Super Maria alebo Zeldu, výhody predsa len prevažujú. Nintendu 3DS nepomohla ani redukcia ceny. Aj keď dnešné oficiálne stanovisko Nintenda je, že nikdy nevypustí svoje hry pre konkurenčné zariadenia, tlak akcionárov ho možno v budúcnosti donúti zmeniť rozhodnutie.

Nintendo 3DS zrejme nebude hitom týchto Vianoc.

komentáre
  1. Nitendo 3DS ci PSP budu mat stale miesto pre hracov co si chcu zahrat poriadne. Obe zariadenia totiz maju HW joypad. Kto hral akcnu hru na iPhone vie o com hovorim, je velky rozduiel stlacat realne tlacitko nez sa triafat kdesi na displej. Nintendo so Sony musia len pochopit ze era hier za 40$ je uz za nami a musia ceny prisposobit iOS svetu teda 4-9$ za hru a raz za tyzden akcna cena nejakej hernej pecky ktorej sa uz predali miliony za 0.99$ :-) Jedna skoda je, ze konci era HW nosicov s hrami, tie sa dali opakovane predavat a kto nemusel mat novinky tak mal hry za nizsie ceny. U online nakupu opakovany predaj nehrozi :(

    0
    0
  2. problem je, ze 3ds nema stale ziadne hry na trhu, aj napriek tomu ze tuto konzolu mam (kedze som developer), ale ziadna hra ma neoslovila.
    Este neprisla ziadna mario hra napr.
    A potom ten, co vyvyjal pre iOS a pre DS/3DS tak vie, ze je z byrokatickeho ale aj inych dovodov znacne lahsie robit hry na iOS. Treba ale spomenut, ze na iOS je trh neuveritelne presyteny a hru ti prehlusia hovadiny a zahrabu ti ju.

    0
    0
  3. @Boo

    Kto si chce zahrať poriadne, tak si spustí PC alebo konzolu. Éra PSP a Ninténd skončila, pretože príležitostným hráčom stačí telefón. Možno by to skôr chcelo nejaký joystick pre iPad.

    0
    0
  4. Ja som prave chcel naznacit ze 3DS ci PSP nie je pre prilezitostnych hracov. To ze do istej miery suplovali tuto funkciu na trhu kym ju neprebral iOS a Android je ina vec.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.