Neviete čo so starým iPadom? Darujte ho na vzdelávacie účely do škôl

Darujte iPad

Množstvo majiteľov prvého iPadu sa s predstavením iPadu 2 rozhodlo prejsť na druhú generáciu. Napriek tomu, že veľa ľudí svoj starý iPad jednoducho predá ďalej, možno patríte k tým, ktorí nevedia čo s ním, a o starosti spojené s predávaním nemáte záujem. Apple ponúka možnosť, ako sa starého iPadu zbaviť a prispieť pritom na dobrú vec. V USA stačí doniesť iPad do akéhokoľvek Apple obchodu, z ktorého sa dostane do menej vybavených škôl, kde ho môžu začať používať učitelia alebo študenti. Spolu s Apple na programe spolupracuje Teach For America. Na Slovensku síce rovnaký program nenájdete, ale môže poslúžiť ako inšpirácia k tomu, aby ste svoj nepotrebný iPad darovali tým, ktorí ho ešte sú schopní použiť na dobrú vec.

komentárov
  1. Nechcem aby moj prispevok vysiel ako neznasanlivy, ale za nijakych okolnosti by som nedaroval svoj stary iPad niekde pre nejake skolstvo a uz vobec nie pre USA. Ludia platia dane, tak nech sa stat postara. Dalsia vec je, preco to nepouzivaju vsetci na svete ako ucebnu pomocku? Asi to nema az taky prinos pre ziskavanie vedomosti. Zoberme si, ze aka je priemerna inteligencia americanov – dovolim si tvrdit ze uplne biedna. Nehovoriac o tom, ze apple zariadenia nie su take lacne aby som si mohol dovolit to len tak darovat niekomu a to este aj blbym americanom co spotrebuju najviac prirodnych zdrojov prepocitane na 1 obyvatela. Sak maju lacny benzin, tak nech setria a rodicia mozu svojim detickam kupit ipady.
    Snad som tym nikoho neurazil alebo nepoburil (ak ano, tak sorry). Je to len cisto subjektivny pohlad na vec.

    0
    0
  2. Hm…pan SM ma sice subjektivny pohlad na vec, ale ten pohlad je polutovaniahodny. S takymi teoriami o “inteligencii americanov” a podobne by tu nik nemal otravovat..:-( Je to ubohe.
    A myslienka o darovani je uplne legitimna a spravna.

    0
    0
  3. @SM – tiež som šiel do USA s predsudkami, ako máš ty. Bol som však milo prekvapený. Tak, ako bola v 50-tych rokoch v USA umelo vytváraná hrozba zo Sovietskeho zväzu, tak je po 9/11 v móde kopnúť si do Američanov. Týmto Američanov neobhajujem (chorá je to krajina, ktorá polovicu spotreby svojej pitnej vody minie na zalievanie trávnikov), no netreba ich všetkých hádzať do jedného vreca. Ako si myslíš, že na tom bude o pár rokov generácia dnešných slovenských detí, vzhľadom na stav nášho školstva a jeho vízie do budúcnosti? Bojím sa, že veľmi zle…

    Ja napríklad pôvodný iPad zrejme podarujem rodičom a budem mať dobrý pocit, že som ho nepredal pod cenu. A verím, že existujú ľudia a inštitúcie, čo ho radi dajú pre školy. Určite by som rašej videl iPad v rukách detí na základných školách ako v parlamente…

    0
    0
  4. opatovne som sa pobavil uz pri citani nazvu clanku… “stary” ipad?
    asi som uplne mino ale ak je pre niekoho na Slovensku vec, ktorej cena je v 369 ecok a viac a pritom je realne dostupna cca sedem mesiacov nepotrebna a stara, potom ju darujte “tým, ktorí ho ešte sú schopní použiť na dobrú vec”
    prepacte pripadne preklepy ale od smiechu som mozno netrafil butony na mojom skoro novom a potrebnom ipade

    este maly dovetok: budu chudence americke deturence vobec schopne pracovat s takym shitom ako je stary a nepotrebny ipad?

    0
    0
  5. god bless america :))

    ale, na druhej strane- tí američania majú teda problémy :D (´´ak neviete, čo so svojim starým ipadom..´´ :D)

    0
    0
  6. amici se budou svama hanrkovat o 20 dolaru a kazdy mysli jenom na sebe a tak nikdo nikomu nic neda ziju tady uz 15 let a je to horzi a horsi, kdyz jednu pitomou papriku koupite za $1.30 a organik za 2.50 a pred 15 rokama jste jich za 1 dolar koupily pytel , kdyz jsem prodaval staryho iPata jsem se o tom presvedcil naposledy v americe vam zadrmo nikdo nic neda ekonomika je v cudu, ale porad tady zustava vic svobody nez v evrope

    0
    0
  7. 2 Petr I
    Prepac neviem jak myslis viac slobody podla mna je ta sloboda v USA a v zapadnej EU rovnaka, lebo som bol v usa a presiel som polovicu europy najme zapadnej, a myslim si, ze vo svajciarsku je ovela lepsie jak v usa a je to narod ktory dost dba na ekologiu a bol som tam pol roka (Moj nazor).

    0
    0
  8. Len sa z tej uzkoprsosti nezblaznite.
    Je to celkom mila reklama. Apple buduje skupinu ludi, ktori si mozu aj toto uplne bez problemov dovolit. Kto chce, moze to spravit.
    Vsetkym ostane v hlave tato forma filantropie od Apple.
    Okrem toho, ze si to decka zapamataju a budu chciet v buducnosti dalsi Apple, tak to nikomu neuskodi, ak sa v skolke zahra nejaku peknu hru a v skole si spusti nejaky vzdelavaci program. Apple je v tomto fajn, ze nepusti na svoj iPhone/iPad sprostosti a vulgarnosti.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.