Music Beta – Po Amazone umožňuje online ukladanie hudby aj Google

O cloud verzii iTunes, teda takej, v ktorej by ste mali všetky svoje mutlimédiá uložené online a mohli by ste k nim cez internet pristupovať odkiaľkoľvek, sa špekuluje už dlho, no zatiaľ čo Apple stále nič podobné neodhalil, konkurencia je o krok vpredu. Po Amazone totiž spúšťa takúto službu aj Google. Music Beta od Google umožňuje používateľom uploadovať ich hudobné knižnice na Google servery, odkiaľ sú potom dostupné na všetkých kompatibilných zariadeniach.

Google Music Beta

Ako už názov Music Beta napovedá, služba je zatiaľ v betaverzii. Tá je dostupná prostredníctvom pozvánok len pre amerických používateľov, ktorí môžu na servery nahrať zo svojho PC alebo Macu až 20 000 piesní. Prístup k nim umožňuje internetové rozhranie vo Flashi a Android aplikácia, neskôr môžeme očakávať napríklad aj podporu iOS zariadení. Ceny zatiaľ zverejnené neboli, betaverzia služby je zadarmo.

komentárov
  1. Amerika, amerika, amerika, amerika…. filmy, serialy, hudba… iba amerika, amerika, amerika… WTF? Ono im to stale nedochadza, ze internet ma (zatial) hranice iba v ramci gravitacneho pola nasej planety? Na planete samotnej hranice nepozna?
    Ale budu sa cudovat a krutit hlavami, ked nase konciare oznacia za piratske.
    A AKO INAK SA DOCERTA MAME DOSTAT K DIGITALNEMU OBSAHU? To sa mame tvarit, ze sme zaostala krajina aj po tejto stranke a proste si ten rok-dva pockat, kym nejaka miestna televizia zariskuje a kupi zo tri diely nejakeho super stareho serialu..filmu…? A donekoncna si mame kupovat CDcka a prehravat hudbu na CD prehravacoch??
    Zdviha sa mi zlc z tejto (uspesnej) snahy umiestnit na internet hranice.

    0
    0
  2. ccd: 1. miestnu legislativu (ktorukolvek, nie len tu nasu) de facto v tejto oblasti vytvorili “ochrancovia velkeho obsahu”.
    2. Ti isty “ochrancovia” sa z tohto dovodu snazia vyrobit na internete hranice.
    Plati stale to co som napisal. Na vine su velke studia (tie co stoja za tymi “ochrnacami”), ktore zostarli, zkostnateli a nevedia sa prisposobit novej dobe.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.