Mobilné operačné systémy – iOS stále vedie, Android ho dobieha a predbieha BlackBerry

The Nielsen Company príchádzajú s novými údajmi o rozdelení trhu mobilných operačných systémov v USA. Ako vidíte na nižšie uvedenom grafe, iOS v USA po tom, ako v septembri minulého roku predbehlo BlackBerry OS, obsadzuje prvú priečku. iOS si tak stabilne drží svoje miesto, podiel BlackBerry OS klesá, no najzaujímavejšie je sledovať, ako rýchlo sa zväčšuje podiel mobilného operačného systému od Google, Androidu. Zdá sa, že je len otázkou relatívne blízkej budúcnosti, kedy za sebou definitívne zanechá BlackBerry OS aj Android. Vzhľadom na veľké množstvo smartfónov, ktoré používajú Android, môžeme v dohľadnej dobe očakávať aj predbehnutie iOS.

komentárov
  1. Ja osobne si myslim,ze iOS je a aj bude stale #1,pretoze pre android sa rozhodlo uz velmi vela firiem,ako samsung,motorola,se,a pod.a iOS podporuje len 4iPhon-y a 4iPod-y.Takze dole klobuk ped Apple :) ja osobne by som ani nemenil na komplikovany Android,ale to je kazdeho osobny :)

    0
    0
  2. Konecne nebude Apple v niečo prvý;) ale nie Android je skvelý os ja Mám iPhone 4 ale sestra má androida tak viem o ocm hovorim

    0
    0
  3. Mna by celkom zaujimalo aky je market share iOS, android a dalsich systemov na SK? Existuju na to nejake oficialne zdroje? alebo sa to iba odhaduje

    0
    0
  4. iOS pouziva len iPhone a Android pouziva niekolko desiatok telefonov.. keby sa ten graf upravil iba na jeden typ telefonu android by bol ovela ovela nizsie.

    0
    0
  5. Hlúpejší komentár by nebol? Tak za prvé, iOS je aj iPod Touch, iPhone všetky generácie, ale aj iPad. Za ďalšie nie je podstatné, či sa jedná o 1 typ zariadenia, pretože to nie je smerodatné už len z toho dôvodu, že keď máš na výber z (teraz iba strelím) 200 zariadení, tak je jasné, že nebudú si ľudia kupovať len ten jeden model, pretože niekomu sa páči dizajn, niekomu QWERTY, niekomu naopak hardware. Narozdiel u Apple má na výber len z niekoľkých modelov, tak je jasné, že ak chce niekto zariadenie s iOS, tak je asi logické, že daný model má viac používateľov. Takže tvoje “porovnanie” nemá hlavu ani pätu. Nabudúce ti doporučujem, aby si si po sebe príspevok prečítal. ;-)

    0
    0
  6. tak sorry ale neuraz sa ale sprostejsi komentar si tu uz nemohol dat ze upravenie na jeden typ telefonu jak hovori kolega nadomnou no proste nema zmysel komentovat androidu patri buducnost a ios je tiez super ale ale android bude vo viaceRych masinkach takze nie je o com , len bY mohli viac spoplatnovat v androide app aby boli viac uspesny aby prilakali programatorov

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.