Microsoft ukončuje výrobu multimediálneho prehrávača Zune

Ak ste o multimediálnom prehrávači podobnom iPodu, Zune od Microsoftu, nepočuli, zrejme patríte k väčšine. Aspoň tak to vyzerá podľa rozhodnutia Microsoftu, ktorý jeho výrobu ukončil. Po tom, ako sa vypredajú aktuálne skladové zásoby, už jeho výroba ani aktualizácia nie je v pláne. Celých päť rokov sa tento prehrávač pokúšal konkurovať iPodu od Apple, avšak neúspešne. Microsoft sa bude sústrediť na to, v čom mal vždy najväčší úspech, teda na softvér. Zune si napriek tomu našiel svojich fanúšikov, to najlepšie z neho je použité v operačnom systéme pre smartfóny, Windows Phone 7. Zdá sa, že tvrdenia Steva Ballmera, ktorý v roku 2006 predvídal, že Zune raz predbehne iPod, sa nenaplnili. V skutočnosti sa mu v roku 2010 nepodarilo dostať ani do prvej päťky prehrávačov, kde mal Apple až 77% podiel.

Zune HD
komentárov
  1. A proč jsme o něm neslyšeli? že by kvůli tomu, že Zune se do Evropy nedováží? a ani se nikdy dovážet nebude. Nemusel předběhnout iPod. Ale mohl být velmi dobrou dvojkou, už jenom díky přirozené neoblibě iTunes a dobré ceně.

    0
    0
  2. bez ohladu na to, ci je sprava pravdiva or ide o kacicu, MS by spravil dobre, keby zacal Zune HD predavat aj v Europe ;) tazko mozem byt dnes uspesny, ked sa sustredim iba na americky trh…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.