Microsoft aktívne pracuje na softvéri Office pre iPad

The Daily, prvý denník vytvorený špeciálne pre iPad, prinieslo informácie o tom, že Microsoft aktívne pracuje na iOS verzii svojho populárneho kancelárskeho softvéru Office. Tento krok je logickým vyústením súčasnej situácie, keďže iPad je na trhu tabletov prakticky bez konkurencie a Office je druhým najpredávanejším softvérom od Microsoftu po Windowse a používajú ho milióny ľudí po celom svete. Okrem iOS verzie Officu sa pracuje aj na novej edícii pre Mac OS X Lion, ktorá by mala byť prístupná niekedy budúci rok, pravdepodobne cez Mac App Store.

V súčasnosti je najobľúbenejšou sadou na vytváranie dokumentov na iPade iWork od Applu. Patria k nemu aplikácie Pages na tvorbu dokumentov, Numbers ako tabuľkový procesor a Keynote na prezentácie. Aj keď kompatibilita s Office verziami dokumentov tu je, nie vždy je ideálna a kvalitný Office pre iPad by určite potešil množstvo používateľov. Dá sa pritom očakávať, že cena bude podobná tej za iWork – každá aplikácia zo sady sa predáva za 8 EUR.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.